Uşaklılar çocukları için tedbir almayan yetkililere ateş püskürdü

Bu sabah, Uşak Lisesine giderken bir aracın çarpması sonucu hayata veda eden 14 yaşındaki Cennet Candoğan adlı kızın ölümüne tepkiler büyüyor.
Uşaklılar çocukları için tedbir almayan yetkililere ateş püskürdü

Okula gitmek için yolun karşısına geçmeye çalışan 14 yaşındaki Uşak Lisesi öğrencisi Cennet Candoğan’ın hafif ticari aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmesi, Uşaklıları yasa boğarken Uşaklılar, yıllardır burada çocuklarının güvenliği için tedbir almayan Uşak’ın yöneticilerine ateş püskürdü:

İşte 14 yaşında bir çocuğun yaşamına kaybetmesine Uşaklıların tepkisi:

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Uşak Temsilcisi Çağlar Samancı: “Uşak Mimarlar odası olarak, kentteki bütün STK’lar ve Uşak Belediyesi ile dayanışma içerisinde çalışıyoruz. Olayı şimdi sizden duydum. Genç kızımıza Allah’tan rahmet, acılı ailesine baş sağlığı diliyorum.

Bununla ilgili mutlaka girişimlerde bulunacağız. Uşak’ın çevre yolunun artık mutlaka açılması gerekiyor. Çükü bu yolda yoğun bir trafik akışı var. Pandemiden dolayı da trafik akışı hızlandı. Herkes işine ve evine özel araçla gidiyor.

Merkezdeki okullarda değişik bölgelere kaydırıldı. Kimi servisle kimi özel aracı ile okuluna işine gidiyor. Bu da trafiğin yükünü artırdı. Bu kazaların yaşanması bizi çok üzdü. Biz Mimarlar Odası olarak sorundan yana değil, çözümden yanayız. Bu sorunlar çözülmeyecek sorunlar değil. Umarım el birliği ile çözeriz de bir daha böyle kazalar yaşamayız.”

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş: “Günde Yaklaşık 100 Bin Aracın Geçtiği Uşak Lisesi'nin Önüne Bir Geçit Yapamayanlar Kendinize 15 Milyona Makam Katı Yapmaya Devam Ediniz. Ama şunu iyi biliniz ki; yaptırdığınız bu büyük saraylar, makamlar ve elde ettiğiniz paralar, gencecik bir kızın hayatı kadar değerli değildir.”

Ahmet Yildiz: “Ne zaman yetkililerden birinin canı yanarsa o zaman önlem alınır okulların etrafında

Tahsin Demirci: “Okulun önünde üst geçit yok. Okula gelen servis araçları için en azından bir yan yol bile yok.  Allah muhafaza daha kaç öğrenci ye ne olacak belli değil. İzmir yönünden gelen taşımalı öğrenciler için sorun büyük. Karşı yönde öğrenci iniyor, Okula yürüyerek geliyor. Onun için sıkıntı çok büyük. Ne öğretim görevlileri ne de il yöneticileri bu konuyu görmezden gelemezler. Geçen yıl okul yoktu böylesi bir durum olmadı. Ama bu yıl bu sıkıntı olacak. Daha önceki yıllarda bu okulda böyle durumlar olup olmadığını bilmiyorum ama şimdi bu durum göz ardı edilemez.”

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler