“4 Ekim Dünya Mimarlar Günü “ ilimizde de kutlandı

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Uşak Temsilciliği, “4 Ekim Dünya Mimarlar Günü”nü Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak kutladı.
“4 Ekim Dünya Mimarlar Günü “ ilimizde de kutlandı

Kayırlı 230 üyesi olduğu öğrenilen TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Uşak Temsilciliği, Çağlar Samancı başkanlığında Atatürk Anıtı önünde toplanarak çelenk sundu ve Saygı Duruşunda bulundu.

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Uşak Temsilciliği tarafından yayımlanan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

 “1985 yılından bu yana ‘’Dünya Mimarlık Günü’’ her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü, Birleşmiş Milletler Dünya Habitat Günü ile birlikte kutlanmakta; çeşitli etkinlikler ile mimarlığın toplumun gündemine getirilmesi ve farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır.

İnsanoğlu; sanayi devrimi ile birlikte dünyayı hızla kirletmiş, kentlerinde ürettiği atığı dönüştürmeden ve hatta arıtmadan doğaya bırakmış, dolaysı ile doağı ve dünyayı kirletmiştir.

Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) tüm dünyanın yaşadığı bu özel koşulları da dikkate alarak bu yılın temasını “SAĞLIKLI BİR DÜNYA İÇİN TEMİZ ÇEVRE” olarak belirledi. Bu temayla (barınma, kamusal alanlar ve bunların iklim değişikliğiyle ilişkisi) üç temel alana odaklanarak 2030 küresel kalkınma gündemine katkıda bulunmayı umuyor.

 Tüm insanların yeterli barınma hakkına sahip olması gerektiğine inanıyoruz.

Dünyamızın, ülkemizin, kentsel ve kırsal alanlarımızın, mesleğimizin ve yaşama hakkımızın tehdit altında olduğu bu zorlu dönemde; meslektaşlarımızı SAĞLIKLI BİR DÜNYA İÇİN TEMİZ ÇEVRE oluşturmak adına dayanışmaya çağırıyor, tüm mimarların ve yurttaşlarımızın Dünya Mimarlık Günü’nü kutluyoruz.”

Bu haftanı aynı zamanda Mimarlar haftası olduğunu da hatırlatan Başkan Çağlar Samancı, hafta boyunca, müze ziyareti, toplu halde konsere katılma ve farkındalık etkinliği gibi çeşitli etkinliklerle Mimarlar Haftası’nı kutlamayı sürdüreceklerini açıkladı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler