Hayvan dostu; Uşak Emniyet Müdürlüğü

Uşak Emniyet Müdürlüğü Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” nedeni ile Tiritoğlu Parkı’nda bir etkinlik düzenledi.
Hayvan dostu; Uşak Emniyet Müdürlüğü

Etkinliğe, Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ta katıldı. Sokak hayvanları için yem hazırlayan Vali Hanım güvercinlerin de özgürlüğe kanat çırpmasını sağladı.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Kocabıyık, “ Bilindiği üzere; çevreye, doğaya ve hayvanlara karşı işlenen fiillerin artış göstermesi üzerine özellikle hayvanlara karşı kötü davranma, eziyet ve benzeri suçların önlenmesi, sorumlular hakkında adli ve idari işlem tesis edilerek takip ve koordinasyon sağlanması amacıyla; İçişleri Bakanlığımızca 81 İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlükleri bünyesinde Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirlikleri kurulmuştur.

İlimizde de 29 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla faaliyetlerine başlayan ekiplerimiz, sadece ihbar anında değil, bugün burada olduğu gibi sadık dostlarımız için ihtiyaç karşılamaya dönük de çalışmalar yürütmektedirler.

Bizim kültürümüzde ve inancımızda merhamet, hoşgörü, saygı her zaman ön plandadır ve en önemli değerlerimizdendir. Hayvanlara karşı yapılan kötü muameleler de kültür ve medeniyet değerlerimizle asla uyuşmaz. Bizim en büyük öğretilerimizden biri; kendimizden güçsüz ve bize muhtaç olan canlılara merhametli davranmamız gerektiğidir. Bu bilinçle hareket eden başta emniyet teşkilatımız olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımıza; duyarlı vatandaşlarımıza ve hayvan severlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

HAYDİ MOBİL UYGULAMASINI ANLATTI

Kocabıyık, “Sözlerimi noktalamadan önce; vatandaşlarımızın çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçları hızlı bir şekilde ihbar edebilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından hizmete alınan HAYDİ mobil uygulaması hakkında da bilgi vermek istiyorum.

Bu uygulamayı cep telefonlarınıza indirerek hem çevre ve doğa ile ilgili hem de hayvanları öldürme veya yaralama, sokağa atma, aç/susuz bırakma gibi adli veya idari işlem yapılmasını gerektiren konularda vatandaşlarımız tarafından kolluk kuvvetlerine anlık olarak ihbarda bulunulabilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde hayvanların korunması konusunda tüm dünya üzerinde bir farkındalık oluşması temennilerimle; katılımlarınız için teşekkür ediyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

(SALİH KILINÇ /HABER)

İlgili Haberler