14 yaşındaki çocuk göz göre göre gitti

Korkulan oldu. Sabah okuluna gitmek için karşıya geçmek isteyen Uşak Lsesi öğrencisi Cennet Candoğan (14) bir aracın çarpması sonucu yaşama veda etti.
14 yaşındaki çocuk göz göre göre gitti

Bütün uyarılara rağmen 2017 yılından bu yana çocukların güvenli bir şekilde okula ulaştıramayan yetkililerin cezasını 14 yaşında bir kız çocuğu canı ile ödedi.

Uşak'ta okula gitmek için yolun karşısına geçmeye çalışan 14 yaşındaki lise öğrencisi, hafif ticari aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

İzmir-Ankara kara yolunda ilerleyen M.Ö. yönetimindeki 64 DZ 813 plakalı hafif ticari araç, Uşak Lisesi yakınlarında yolun karşısına geçmeye çalışan Cennet Candoğan'a çarptı.

İhbar üzerine kaza yerine 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi.

Ambulansla Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Uşak Lisesi 9. sınıf öğrencisi Candoğan, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Gözaltına alınan sürücü, işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Acı haberi alan aile yakınları, hastane önünde gözyaşı döktü.

YILLARDIR BİR ÖNLEM ALINMADI

Daha önce kent merkezinde bulunan Uşak Lisesi, 2017 yılında boşaltılarak, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası el konulan İzmir – Uşak Karayolu üzerindeki Üftade Lisesi binasına taşındı.

Taşındığı tarihten itibaren bütün uyarılara rağmen, öğrencilerin güvenli bir şekilde okula ulaşması için yaya geçidi, üst geçit vs. gibi hiçbir önlem alınmaması küçk Cennet’in sonu oldu.

Her gün yaklaşık 100 bin aracın geçtiği ve Türkiye’nin en önemli karayollarından biri olan E-96 karayolunda bulunan okul binasına öğrencilerinin güvenli şekilde geçişlerinin sağlanması için yıllardır hiçbir önlem alınmaması bir çocuğun canına mal oldu.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler