Uşak'ta teravih namazı kaçta, ne zaman kılınacak?

İslam alemi için anlamı büyük olan Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Ramazan ayı boyunca kılınacak olan teravih namazının vakitleri de şimdiden sorgulanmaya başlandı. Uşak'ta yaşayan ve ibadetlerini yerine getirecek olan vatandaşlar da kentte teravih namazının saatini merak etmeye başladı. Uşak Gündem olarak teravih namazına ilişkin bilgileri ekledik.
Uşak'ta teravih namazı kaçta, ne zaman kılınacak?

Uşak'ta teravih namazı kaçta, ne zaman kılınacak? - İslam dininde bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Ramazan ayı bu sene 23 Mart 2023 Perşembe günü başlayacak. 11 Ayın Sultanı olarak adlandırılan ve maneviyatı büyük olan Ramazan ayı için Mümslümanlar 29 gün süresince oruç ibadetini yerine getirecek. Ramazan ayında camilerde ya da evlerinde teravih namazını kılacak olan Uşaklılar da ''Uşak'ta teravih namazı saat kaçta kılınacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. 

İLK TERAVİH HANGİ TARİHTE KILINACAK?

Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 2023 Dini Günler Takvimine göre Ramazan ayının başlangıcı belli oldu. Söz konusu takvimde 2023 yılında idrak edilecek olan Ramazan ayında ilk oruç 23 Mart Perşembe günü tutulacak. Buna göre 2023 yılının ilk teravih namazı da 22 Mart 2023 gecesi kılınacak. İlk teravih namazı 22 Mart Perşembe günü yatsı namazı farzı kılındıktan sonra kılınacak.

UŞAK'TA TERAVİH NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Uşak'ta teravih namazının vakti merak ediliyor. 22 Mart Çarşamba günü yatsı ezanı 20.39'da okunacak. Buna göre; teravih namazı da yatsı namazının farzının ardından kılınmaya başlanacak. 

UŞAK NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TERAVİH NAMAZI KAÇ REKAT?

Ramazan ayına mahsus olarak 20 rekat kılınan Teravih namazı sünnettir. Bu namazın cemaatle kılınması da sünnettir. Teravih namazı, orucun değil, Ramazan'ın sünneti olarak adlandırılır. 

İlgili Haberler