Uşak'ta bu sene Ramazan çadırı kurulacak mı?

11 Ayın Sultanı Ramazan geldi çattı. İlk sahura 23 Mart gecesinde kalkılacak ve oruç ibadeti yerine getirilecek. Ülkemizin dört bir yanında kurulacak iftar çadırları ile vatandaşlara yemek servisinde bulunulacak. Uşak'ta ise iftar çadırının kurulup kurulmayacağı merak edildi.
Uşak'ta bu sene Ramazan çadırı kurulacak mı?

Uşak'ta bu sene Ramazan çadırı kurulacak mı? - 11 aydan daha hayırlı olduğu söylenen ve 11 Ayın Sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayı 23 Mart Perşembe 2023 tarihi ile idarak edilecek. Oruç ibadetini yerine getirecek olan milyonlarca Müslüman, yaşadıkları ilçelerdeki iftar çadırlarını araştırmaya başladı. Hemen her ilde belediyelerce kurulan iftar çadırları hakkında Uşaklılar'da ''Uşak'ta iftar çadırı kurulacak mı, nerede, hangi ilçelerde?'' sorularına yanıt aramaya başladı. 

UŞAK'TA 2023 İFTAR ÇADIRI KURULACAK MI?

2023 yılında iftar çadırlarının hangi ilçelerde kurulacağını merak eden Uşaklılar araştırmalarını sürdürüyor. Uşak Belediyesi tarafından iftar çadırı kurulacağına ilişkin henüz bir açıklama gelmezken ilçe belediyelerinin intrernet sitesinde de herhangi bir duyuruya yer verilmedi. 

Ancak Uşak Ziraat Odası Ramazan ayında depremzedelere iftar ve sahur hizmeti vereceğini duyurdu. Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafız Mıdık Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından deprem bölgelerindeki vatandaşlara yardım toplayarak destekte bulunduklarını söyleyerek Ramazan ayında yine depremzede vatandaşlara iftar ve sahur hizmeti vereceklerini bildirdi. Başkan Mıdık, çadır kentlerde yaşayan vatandaşlara sahur ve iftar hizmeti sunulacağını söyleyerek tüm çadırlara birer kart verileceğini aktardı. Başkan Mıdık, bu kartlarla sahur ve iftar için yemek alınabileceğini dile getirdi. 

İlgili Haberler