Uşak Belediyesi tarafından tarihe kepçe vuruluyor

Uşak Belediyesi tarafından, Uşak’ın birçok tarihi yapı barındıran cadde ve sokaklarında parke taşlarının sökülerek asfalt yol yapılmaya başlanması tepki çekti. Ulucami, Burma Cami, Karaali Cami, Cumhuriyet Meydanı, Bedesten, Paşa Hanı (Dülgeroğlu oteli), Hacıgedik Hanı, tarihi çınarlar ve pek çok tarihi eserin bulunduğu caddelerde taş parkeler sökülüp asfalt dökülmesi, Mimarlar Odası Uşak Başkanlığı tarafından, “ Uşak'a yakışmayacak bir uygulama” olarak nitelendi.
Uşak Belediyesi tarafından tarihe kepçe vuruluyor

Konu ile ilgili açıklama Yapan Uşak Mimarlar Odası başkanı Çağlar Samancı,

“Belediye Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “05.05.2021 Çarşamba gününden itibaren Cumhuriyet Caddesi (Ulu Cami önü, Güneş Sokak (Müftülük önü), Mimar Sinan caddesi, Ali Galip Kaya Sokak (Defterdarlık arkası) trafiğe kapatılacaktır şeklinde bilgilendirme yapılmıştır.

Bilindiği üzere Uşak kentinin tarihi dokusunu yoğun olarak üzerinde barındıran Cumhuriyet Caddesi üzerinde; Ulu cami, Burma Cami, Karaali Cami, Bedesten, Paşa Hanı Cumhuriyet Meydanı, tarihi çınarlar ve daha pek çok özel mülkiyete ait tarihi yapı barındırmaktadır.

Söz konusu sokakların asfaltlanması tarihi kimliğe ve niteliğe uygun olmadığından bu alanın uygun bir şekilde düzenlenmesini talep etmekteyiz. Bu konuda Uşak Belediyesi’ne yazılı başvur da yaptık” dedi.

Samancı; “Yaşadığımız kentte ortak değerlere ve tarihi dokuya duyarlı olan Uşak Belediye başkanı Sayın Mehmet Çakın’ın bu yanlış uygulamayı gözden geçirip tarihi dokuyla uyumlu lokal onarımı izin veren uygulamaya dönüleceğini umut ediyoruz” şeklinde Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a seslendi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler