Uşak Kent Konseyi’nin ilk icraatı Kuvayımilliye üyelerini tanıtmak oldu

Geçtiğimiz ay seçilen Uşak Kent Konseyi, Alaettin Tiritoğlu Parkı’na ilk Kuvayımilliye Teşkilatını kuran üyelerin fotoğraflarını ve otobiyografilerini anlatan bir fotoğraf sergisi açmakla ilik icraatını yapmış oldu.
Uşak Kent Konseyi’nin  ilk icraatı Kuvayımilliye üyelerini tanıtmak oldu

Uşak Kent Konseyi Başkanı Mehmet Kurnaz, Kuvayımilliyeciler sergisinin yanı sıra; Göğem Zafer Anıtı ve Uşak Atatürk Evi’ni tanıtan 2 kısa video hazırlayarak bu videoları da sosyal medya yolu ile yaygınlaştırarak Uşak’ın 1 Eylül 1922 yılında nasıl kurtulduğunu genç nesillere anlatmaya ve aktarmaya çalıştıklarını kaydetti.

Uşak Kent Konseyinin Tiritoğlu Parkı’nda açtığı sergi hakkında bilgi veren Başkan Mehmet Kurnaz, “Yeni seçilen Uşak Kent Konseyi, Uşak için neler yapabileceğimiz konusunda yönetim kurulu üyelerimizle fikir alış verişinde bulunurken yaklaşan 1 Eylül tarihinin Uşak’ın kurtuluşunun 99. Yıldönümü olması nedeni ile kurtuluşumuzu sağlayan Uşaklı büyüklerimizi gelecek nesillere anlatmak ve aktarmak adına bir fotoğraf sergisi düzenleme konusunda fikir birliğine vardık.

1Eylül tarihinde Tiritoğlu Parkı’nda açtığımız sergimizde, aynı zamanda Anadolu’da ilk kurulan Kuvayımilliye olan heyetin 13 Uşaklı kurucunun fotoğrafı ve otobiyografilerine yer verdik” dedi.

Kurnaz, “Fotoğraf sergimizin yanı sıra Uşak Göğem Köyü Zafer Anıtı ve Merkezde bulunan Atatürk Evi ile ilgili de 2 kısa video hazırladık. Bu videoların sosyal medya organlarında paylaşımını da başladık. Böylelikle gelecek nesiller bu toprakların kimler sayesinde nasıl kurtulduğunu hiçbir zaman unutmayacak” ifadesini kullandı.

Kurnaz, Pazar günü AKM’de gençlik, kadın meclisleri ve komisyon seçimlerinin saat 10.00 da yapılacağını hatırlatarak, bu organlarının belirlenmesi ile Uşak Kent Konseyi çalışmalarının daha da hızlanacağını da sözlerine ekledi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler