THY uçuşları ücretsiz mi oldu?

Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Yaşanan yıkıcı deprem 10 ilde felakete neden olurken Milli Yas ve OHAL ilan edildi. Gelişmelerin ardından THY'den bir son dakika açıklaması geldi.
THY uçuşları ücretsiz mi oldu?

THY uçuşları ücretsiz mi oldu? - Türkiye'de yapı stokunun yetersizliği yasa boğan depremle bir kez daha ortaya çıktı.  Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremi 10 kenti vurdu. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7, Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğündeki iki büyük deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 

DEPREMİN BİLANÇOSU AĞIRLAŞIYOR

Can kaybının 4 bin 544'e, yaralı sayısının ise  26 bin 721'e yükseldiği deprem faciasında 4.seviye alarm verildi. Depremde 5 bin 775 bina yıkıldı. Kahramanmaraş'ta dün meydana gelen iki deprem sonrası enkaz altından kurtarma çalışmaları sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı son açıklama ile yurt dışından da gelecek her türlü yardımı kabul edeceklerini açıkladı. Öte yandan yurt içinde yardım kampanyaları devam ederken Türk Hava Yolları (THY) deprem bölgesinden yapılan dönüş uçuşlarının ücretsiz olacağını duyurdu. 

THY'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ''Deprem bölgesi dönüş seferleri ücretsiz olarak vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır.'' ifadelerini kullandı. Yapılan açıklamanın devamında; ''Deprem bölgesine insani yardım malzemeleri ve arama kurtarma ekiplerinin ulaştırılmaları için AFAD koordinasyonunda operasyonlarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kayseri çıkışlı direkt uçuşlarımız 13 Şubat'a kadar ten yön ücretsiz olarak vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır.'' denildi.

İlgili Haberler