Deprem Yardımlaşma Seferberliği nedir?

Ticaret Bakanlığı, e-ticaret alışverişlerinde 'Deprem Yardımlaşma Seferberliği' başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamanın ardından deprem yardımlaşma seferberliğinin ne anlama geldiği merak edildi.
Deprem Yardımlaşma Seferberliği nedir?

Deprem Yardımlaşma Seferberliği nedir?  - Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem felaketinden zarar gören vatandaşlara destek olmak amacıyla e-ticaret alışverişlerinde 'Deprem Yardımlaşma Seferberliği' adıyla e-seferberlik başlatıldığı duyuruldu. Ticaret Bakanlığı tarafından duyurulan e-seferberlik hakkında vatandaşların araştırmaları  da başladı.

E-SEFERBERLİK NEDİR?

Ticaret Bakanlığı tarafından duyurulan e-seferberlik kampanyası vatandaşın ilgisini çekti. Depremzedelerin yaralarını sarmak için yardım yapmak isteyen milyonlarca vatandaş, detaylar hakkında bilgi sahibi olmak isterken bakanlık, söz konusu uygulama hakkında açıklama yaptı. Ticaret Bakanlığı'nın duyurduğu Deprem Yardımlaşma Seferberliği hakkında ''Gönüllülük esasına göre yürütülecek e-Seferberliğe ülkemizde faaliyet gösteren elektronik ticaret pazar yerleri, bu platformlarda faaliyet gösteren satıcılar ile kargo ve lojistik işletmecileri katılım sağlayacaktır.'' ifaderlerine yer verildi. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın devamında münhasıran depremde öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satışının yapılacağı e-Seferberlik’te, elektronik ticaret pazar yerlerinin satıcılardan herhangi bir komisyon bedeli almayacağı, satıcıların da ürünlerini indirimli fiyatla satışa sunacakları kaydedildi. Faaliyete geçen uygulama sayesinde yardımseverlerin uygun fiyatla satın aldıkları ürünleri ihtiyaç sahiplerine hızlı bir biçimde ulaştırarak yaraların sarılmasına katkı sağlanması hedefleniyor. Söz konusu e-seferberlik uygulaması hakkında Ticaret Bakanlığı ulaşımın nasıl olacağını da açıkladı. Bakanlığın satın alınan ürünlerin deprem bölgesine nasıl gönderileceğine ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Vatandaşlarımızın satın aldığı ürünler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve AFAD’ın belirleyeceği teslimat noktalarına bakanlığımız koordinasyonunda ilgili platformlar ile kargo ve lojistik işletmecileri tarafından ulaştırılacaktır." bilgisine yer verildi.

İlgili Haberler