Süt ürünü, süzme yoğurt ve yoğurt alanlar dikkat! KARAR RESMİ GAZETE'DE

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında önemli bir gelişme yaşandı. Aktarılan son habere göre fermentasyondan sonra ısıl işlem gören süt ürünü, çeşnili yoğurt ve süzme yoğurtlarla ilgili düzenlemenin detayları haberimizde
Süt ürünü, süzme yoğurt ve yoğurt alanlar dikkat! KARAR RESMİ GAZETE'DE

Konuya ilişkin aktarılan son haberin detaylarına göre Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği’nde önemli bir değişiklik yapıldı. Konuya ilişkin detaylar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

500 GRAMLIK AMBALAJLAR İÇERİSİNDE SUNULACAK

Yayımlanan karara göre fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünü, çeşnili/aromalı yoğurt ve çeşnili/aromalı süzme yoğurtlar bundan sonra en çok 500 gramlık ambalajların içerisinde piyasaya sunulacak.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Yayımlanan kararın detayları şu şekilde:

0/11/2022 tarihli ve 32029 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği (Tebliğ No: 2022/44)’nin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (l) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

l) Fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinde toplam spesifik mikroorganizma sayısı raf ömrü boyunca en fazla 102 kob/gr olmalıdır”

MADDE 2- Aynı Tebliğin 13 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(2) Fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünü, çeşnili/aromalı yoğurt ve çeşnili/aromalı süzme yoğurt en fazla 500 gramlık ambalajlarda piyasaya arz edilir”

İlginizi çekebilecek diğer güncel haberlerden bazıları:

TAKLİT ÜRÜNLERİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ HEDEFLENİYOR

Resmi Gazete’de yer alan bu kararın detaylarına göre, aynı zamanda tebliğ ile birlikte fermantasyondan sonra ısıl işlem gören fermente süt ürünlerinde raf ömrü boyunca en fazla ne kadar olacağına ilişkin düzenlemenin de yapıldığı açıklandı.

Bu şekilde taklit ürünlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.