Son dakika! Depremde hayatını kaybeden kişi sayısı 41 bini aştı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden tam 11 il kötü derecede etkilendi. Bu bölgelerdeki bazı şehirlerde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Her geçen gün vefat sayısı artıyor.
Son dakika! Depremde hayatını kaybeden kişi sayısı 41 bini aştı

Son dakika! Depremde hayatını kaybeden kişi sayısı 41 bini aştı: Son dakika haberine göre depremde hayatını kaybeden kişi sayısının 41 bin 20'ye yükseldiği öğrenildi. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremden Türkiye'nin 11 ili kötü derecede etkilendi. Kahramanmaraş ve Hatay'da arama kurtarma çalışmaları devam ederken diğer illerde enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı. Bugün depremin 14.günü. Hatay ve Kahramanmaraş'ta enkazda arama kurtarma çalışmaları devam ederken vefat haberleri de gelmeye devam ediyor. Depremden sonra hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 41 bin 20'ye yükseldi. 

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 41 BİNİ AŞTI

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki depremden sonra hayatını kaybeden kişi sayısı her geçen gün artıyor. 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden sonra binlerce kişi hayatını kaybederken birçok vatandaş ise evsiz kaldı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden sonra AFAD tarafından yapılan açıklama şöyle oldu; "Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 41 bin 20 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir." ifadeleri kullanıldı. 

ÇEVRE BAKANI KURUM BİN TANE KONTEYNERİN TAMAMLANDIĞINI AÇIKLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem bölgelerindeki vatandaşlar için 4 bin 500 konteynerin yapılacağını açıklamıştı. Bu konteynerlardan bin tanesinin tamam olduğunu söyleyen Kurum konuşmalarına şöyle devam etti;

"Yarın ön seçimini yaptığımız konut alanlarımızla ilgili alanında uzman isimlerle bir araya geleceğiz. Gaziantep'te 4 bin 500 konteynerin bin tanesi tamamlandı, yarın itibariyle vatandaşlarımızı almaya başlıyoruz." ifadelerine yer verdi. 

İlgili Haberler