Bakan Koca deprem bölgesindeki vatandaşları içme suyu konusunda uyardı!

Sağlık Bakanı Koca deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşları musluk sularına karşı uyardı.
Bakan Koca deprem bölgesindeki vatandaşları içme suyu konusunda uyardı!

Bakan Koca deprem bölgesindeki vatandaşları içme suyu konusunda uyardı: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgesindeki vatandaşlara kritik uyarılarda bulundu. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden en çok etkilenen 11 ilde içme suyu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Koca Hatay'dan konuşma yaptı. Deprem bölgelerinde şu ana kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık belitrilerinin saptanmadığını söyleyen Kocak musluk suyuna karşı uyarılarda bulundu. İçme suyu için mutlaka ambalajlı hazır suların tercih edilmesi gerektiğini söyledi ve ekledi; "Deprem bölgesinde valilik ya da kaymakamlıkların 'musluk suyu içilebilir' duyurusuna kadar, içme ve diş fırçalama için ambalajlı sular tercih edilmelidir" ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki deprem sonrasında kötü etkilenen 11 il için kritik uyarılarda bulundu. Hatay'da incelemeler sırasında yapmış olduğu basın açıklamasında deprem bölgesindeki tüm vatandaşları musluk suyuna karşı uyardı. Diş fırçalama işlemlerinin bile mutlaka ambalajlı sular ile yapılması gerektiğıini söyledi.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN MUSLUK SUYUNA KARŞI UYARI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Kocak deprem sonrasında Hatay'da incelemeler yapmaya gittiği sırada basın açıklamasında bulundu. Hatay'dan yapmış olduğu açıklamada Koca "Afetin ilk anında üzerimize düşen ilk görev sağlık merkezlerimiz faal hale getirmekti. Sağlık sistemimiz her yaralıya ulaşabildi. Afetin 3. gününden itibaren herhangi bir Salgın riski için tedbirlerimizi aldık almaya devam ediyoruz. Köylerimize doktor ve ilaç malzemeleri gönderiliyor. Birinci basamak sağlık sistemimiz aile hekimliğini devam ettiriyoruz." şeklinde konuştu. 

Yaşanan afetlerden sonra en riskli olan şeyin hijyen olduğunu söyleyen Kocak salgın riskine karşı suların klorlandığını söyledi. Depremin ilk günlerinde mobil laboratuvarların deprem bölgesinde çalışmaya başladığını da bildirdi. Hatay ilinin Antakya ve Defne ilçeleri dışında şebeke suyu verilmekte olduğunu ifade eden Kocak su sağlanmayan yerlere ise su tankerlerinin ulaştığını bildirdi ve ekledi;

"Su kalitesinde afet nedeniyle uygunsuzluk yaşanabilir. Valilik ya da kaymakamlıkların 'musluk suyu içilebilir' duyurusuna kadar, içme ve diş fırçalama için ambalajlı sular tercih edilmelidir. Çadır kenetlerde içme suyu paketli olarak dağıtılmakta, tanker suyu da klorlanmaktadır." dedi. 

İlgili Haberler