Elazığ'da peş peşe 5 deprem kaydedildi

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından diken üstünde uyuyan Türkiye, Elazığ'da peş peşe yaşanan depremlerin ardından huzursuzlandı. 5 artçı depremin kaydedildiği Elazığ'da deprem büyüklüğü de merak edildi.
Elazığ'da peş peşe 5 deprem kaydedildi

Elazığ'da peş peşe 5 deprem kaydedildi - 6 Şubat tarihinde yaşanan 2 büyük depremin etkisi sürerken vatandaşlar daha temkinli uyumaya başladı. Depremin bilançosu ağırlaşırken enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği 11 ilde artçı depremler meydana gelmeye devam ediyor. 

Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından açıklanan bilgilerle deprem bölgelerinde son olarak 4 binin üzerinde artçı sarsıntı kaydedildiği bildirildi. Öte yandan 20 Şubat gece saatlerinden itibaren Elazığ'da 5 artçı deprem meydana geldi. 

ELAZIĞ'DA PEŞ PEŞE DEPREMLER

Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar sürerken Elazığ'ın Palu ilçesinde peş peşe 5 artçı deprem kaydedildi. Palu ilçesinde 4.8, 4.7, 4.6, 4.5 ve 4.4 olmak üzere arka arkaya 5 deprem meydana geldi.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.37'de Elazığ'ın Palu ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem, yerin 11 kilometre derinliğinde kaydedilirken saat 03.39'da ise aynı bölgede 4,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Palu'da saatler 04.07'yi gösterdiğinde ise 4,6 büyüklüğünde bir sarsıntı daha oldu ve saat 05.29'da 4,4 ve 06.45'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. 

Öte yandan son olarak saat 07.16'da  Sivrice ilçesinde 1.3 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler