Son dakika! AFAD'dan kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından o il için yapılan kuvvetli yağış uyarısı vatandaşlara AFAD aracılığıyla mesaj olarak iletildi.
Son dakika! AFAD'dan kuvvetli yağış uyarısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yapmış olduğu açıklama ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile Mardin'de kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. AFAD ise Mardin'de yaşayan vatandaşlara cep telefonu aracılığıyla SMS atarak kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından gönderilen mesajda ise şu ifadelere yer verildi; "Meteorolojiye göre yarın Mardin’de kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunmalıdır” denildi. 

MARDİN'DE YARIN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Bu yıl kış mevsimi sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Vatandaş Meteoroloji tarafından yapılacak kar yağışı haberini bekledi. Ama bu yıl istenen kar yağışı ve yağmur beklendiği gibi olmadı. Bu durum önümüzdeki yllarda ciddi risk oluşturuyor. Uzmanlar tarafından birkaç yıl sonrası için kuraklık beklentisi olan iller tek tek açıklanıyor. 

2023 yılının Mart ayına gelmemizle birlikte tekrar kar ve yağmur yağışları için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar ve uyarılan vatandaşları sevindiriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bu kez Mardin ili için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar ise AFAD tarafından cep telefonu kullanıcılarına SMS yoluyla uyarı mesajı gönderildi. AFAD cep telefonu kullanıcısı olan  Mardinlilere Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre yarın Mardin'de kuvvetli yağış olacağını bildirdi ve sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda bazı aksamalara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. 

İlgili Haberler