Meteoroloji son dakika duyurdu! 19 il için sarı ve turuncu kodlu hava durumu raporu yayınlandı

Meteoroloji'den 19 il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Meteoroloji son dakika duyurdu! 19 il için sarı ve turuncu kodlu hava durumu raporu yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından depremden etkilenen bölgelerinde bulunduğu 19 il için kodlar ile hava durumu raporunu yayınlanarak uyarıda bulundu. Türkiye'nin Güneydoğu bölgesinde 14 Mart tarihinden itibaren kuvvetli yağışlar başlayacak. Ayrıca Ege Bölgesi'nde ise şiddetli rüzgar ve fırtına etkisini gösterecek. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmini raporları.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan raporda Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Mersin, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Osmaniye illeri için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bununla birlikte turuncu kodlu uyarı yapılan iller ise şunlar; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Şanlıurfa ve Kilis. Bu illerde yaşayan vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi durumlara karşı dikkat etmeleri gerektiğini Meteoroloji tarafından açıklandı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan raporlara göre söz konusu bölgelerde beklenen yağışların Salı ve Çarşamba günleri kuvvetli olarak kendini göstermesi bekleniyor. Yağışlar Pazartesi akşam saatlerinde başlayacak. Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Diyarbakır illeri ve çevrelerinde bekleniyor. Salı günü ise sabah ve öğle saatlerinden itibaren Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş çevrelerinde Perşembe gününe kadar etkisini gösterecek. 

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda sarı ve turuncu kodlar ile bazı illere uyarı yapıldı. Bu bölgelerde kuvvetli yağış yarından itibaren kendini gösterecek. Bu yüzden bu yörelerde yaşayan vatandaşlar ani su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda yavaşlama ya da aksama ve toz taşınımı gibi uyarılarda bulunuldu. 

İlgili Haberler