Şener Üşümezsoy İstanbul için deprem tahmininde bulundu! İstanbul'daki deprem olasılığı için rakam verdi

Ülkemizde Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem uzmanları teyakkuza geçirdi. Beklenen İstanbul deprem için endişe artarken uzmanlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor.
Şener Üşümezsoy İstanbul için deprem tahmininde bulundu! İstanbul'daki deprem olasılığı için rakam verdi

Şener Üşümezsoy İstanbul için deprem tahmininde bulundu! İstanbul'daki deprem olasılığı için rakam verdi - Kahramanmraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 'Yüzyılın Felaketi' olarak adlandırıldı. Yaşanan büyük yıkımda bilanço ağırlaşırken Prof. Dr. Şener Üşümezsoy da olası İstanbul depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalara yer verdi.

İSTANBUL'DA 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE BEKLENEN DEPREME DEĞİNDİ

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İstanbul'da beklenen ve vatandaşların endişe ettiği depreme değinerek kritik bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Üşümezsoy, İstanbul'da kaç yıl boyunca deprem beklemediğini açıklarken İstanbul için gereksiz korku ve panik yaratıldığını söyledi. Prof. Dr. Üşümezsoy, İstanbul'da büyük bir depremin olma ihtimalini yüzde 1 olarak değerlendirdiğini aktardı. Bu kapsamda açıklama yapan Prof. Dr. Üşümezsoy, "İstanbul için gereksiz bir korku ve panik yaratıldı. 10 yıl içerisinde 6.5 büyüklüğünde bir deprem olması yüzde 1 ihtimal." dedi. İstanbul'da gerçekleşecek olası bir büyük depremin büyüklüğünün 6.5'i geçmeyeceğini söyleyen Prof. Dr. Üşümezsoy İstanbul'un bazı ilçelerine dikkati çekerek şunları aktardı: ''Avcılar, Esenyurt ve Beylikdüzü bölgesinde 6.5'luk bir deprem 8 şiddetinde hissedilecek. Büyük heyelanlara sebep olacak. Kimsenin evinden bu panikle taşınmasına gerek yok ancak hâlâ Ataköy ve Avcılar'a bataklık üzerine gökdelenler yapılıyor. Buralara taşınmayın." Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan yıkımlar sonrası İstanbul'a yoğun göç yaşandığına ilişkin açıklamalara yer veren Prof. Dr. Üşümezsoy, İstanbul'da gereksiz korku ve panik yaratıldığını vurguladı. Sözlerini sonlandıran Prof. Dr. Üşümezsoy, endişe ve paniğe yer verilmemesi gerektiğine dikakti çekti. 

NOT: Bu yazıda yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir. 

İlgili Haberler