Sivaslı halkı ölüm yolunda canlarını yitirmek istemiyor

Sivaslı ilçesinde dün meydan gelen kazada, Mevlut Kozaklı adlı vatandaşın yaşamını yitirmesi ilçe halkını isyan ettirdi.
Sivaslı halkı ölüm yolunda canlarını yitirmek istemiyor

İlçenin ortasından yaklaşık 5 kilometrelik bir kısmı geçen Uşak – Denizli karayolunda her yıl 50’den fazla kaza yaşandığına ve bu kazalarda ortalama 8 – 10 can kaybı yaşandığına dikkat çeken Sivaslılar, “Ölüm yolu” adını verdikleri bu yola güvenlik tedbirleri alınmasını ve Elektronik Denetim Sistemi (EDS) konmasını istediler.

Sivaslı ilçesine Pınarbaşı ilçesinde geçtiğimiz ay trafik kazasına kurban giden 11 yaşındaki Okay Çakı’nın acısı dinmeden dün de Mevlut Kozaklı adlı vatandaşın trafik kazasında yaşamını yitirmesi Sivaslı halkının sabrını taşırdı.

Bir ay önce trafik terörüne kurban verdikleri 11 yaşındaki Okay Cakı’nın toprağı kurumadan yine bir acı yaşadıklarını belirten Pınarbaşı Beldesi Belediye Meclis Üyesi Bayram Özadam, “Sivaslı da sevilen bir ağabeyimizi trafiğe kurban verdik, Pınarbaşı Sivaslı arası tam bir ölüm yoluna döndü. Pınarbaşı kasabasında kavşağı ışıklandırılıyor. Yetkililere çok teşekkür ederiz. Ama bu bir çözüm değil sanırım, Pınarbaşı girişinden Sivaslı şehir çıkışına kadar, konacak EDS’ler,trafik terörünün önüne geçmek için çözüm olabilir” dedi.

“KAMULAŞTIRMA SORUNLARI ÇÖZÜLÜNCE EDS’LER TAKILACAK”

Sivaslı Belediye Başkanı Hürrüyet Şafak ise kazaları önlemek için Uşak – Denizli Karayolunun ilçe sınırları içerisinden geçen yaklaşık 5 kilometrelik kısmına EDS ve diğer trafik ikaz ve sinyal lambalarının dikilmesi için vatandaştan imza toplayarak bir buçuk yıl önce Karayolları Genel Müdürlüğüne yazılı olarak başvuruda bulundukalrını açıkladı.

Şafak, “Karayolları Genel Müdürlüğü bize ilçemizden geçen yol kısmında genişletme çalışması yapmak istediklerini, bu konuda kamulaştırma yapılması gereken özel arazilerle ilgili davaların sürdüğünü söyledi. Bu davaların sonuçlandığı takdirde yolun genişleyeceği, enerji nakil hattı ve diğer alt yapı tesisatlarının yer altına alınıp genişledikten sonra EDS dikilmesinde sakınca olmadığını da belirttiler.

Kamulaştırma işlemleri ile ilgili mahkeme sürecinin bir an önce sonlanmasını bekliyoruz” bilgisini verdi.

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)

İlgili Haberler