Parfüm orucu bozar mı? Oruçta parfüm sıkmak günah mı?

Ramazan ayında pek çok kişi oruç bozacak halleri merak ediyor. bu noktada da en sık merak edilen konuların başında parfüm geliyor. Parfüm orucu bozar mı? Oruçta parfüm sıkmak günah mı? İşte oruç ve parfüm ilişkisi hakkında merak edilenler
Parfüm orucu bozar mı? Oruçta parfüm sıkmak günah mı?

Müslümanların heyecanla beklediği Ramazan ayı geldi. Milyonlarca kişi bu özel ayda ibadet etmek için oruç tutacak. Ancak orucu bozacak bazı haller bulunuyor. Oruç tutacak olanlar da bu noktada oruçta parfüm sıkmak günah mı? Parfüm orucu bozar mı? Sorusuna cevap aramaya başladı.

PARFÜM SIKMAK ORUCU BOZAR MI?

Parfüm sıkmak orucu bozar ya da zedeler mi? Aktarılan habere göre parfüm sıkmak orucu bozmaz. Bunun yanı sıra ağza su almak, dış fırçalamak, parfüm sıkmak, rolon kullanmak ya da deodarant kullanmanın orucu bozmayacağı belirtilmiştir. Kişiler gündelik hayatlarına devam edebilirler.

Konuya ilişkin Diyanet'in cevabına göre parfüm oruç tutmuyor. Kişiler oruç tutarken parfüm sıkabilirler. Parfümün yanı sıra kolonya vb. ürünlerin kullanılmasında da herhangi bir sakınca olmamaktadır.

İlginizi çekebilecek diğer oruç haberleri:

Yeme içme dahil olmadığı sürece parfüm sürmek ya da koku koklamak orucu bozmayacaktır. Orucu bozan durumlar incelendiğinde vücuda bir şeyin girmiş olması gerekiyor. Parfüm ya da koku koklamanın mide ile ilgili bir durumu olmadığı için parfüm sıkmak orucu bozmaz.

Ancak bunun yanı sıra parfüm sıkarken taneciklerden bir tanesinin bile ağza değmesi orucu bozan durumlar arasına girebiliyor. Eğer bu konu ile ilgili şüpheleriniz varsa, bu tür işleri iftar ile sahur arasında yapabilirsiniz.