Sahura kalkmadan oruç tutulur mu? Sahur yapılmazsa ne olur?

Müslümanların heyecanla beklediği ramazan ayı geldi çattı. Oruç tutacak olan milyonlarca kişi şimdiden sahura kalkmadan oruç tutulur mu? Sahur tutulmazsa ne olur? sorusuna yanıt arıyor. Sahursuz oruç tutulur mu? İşte merak edilen detaylar!
Sahura kalkmadan oruç tutulur mu? Sahur yapılmazsa ne olur?

Öncelikle sahura kalkmanın bir zorunluluk olmadığını belirtmek gerekiyor. Sahura kalkmadan da oruç tutulabilir. Kişi niyet etmeden yatarsa öğle vaktine kadar niyetini edebilir. Niyet etmeyi unutsa bile içerisinde oruç tutma niyeti olduğu için oruca niyet etmiş sayılır. Bu sebeple de orucu bozulmadığı sürece kabul olur.

Ramazan ayı döneminde vatandaşlar sahur ve iftarla ilgili soruları araştırmaya devam ediyor. Sahura kalkmadan nasıl oruç tutulur? Sahursuz oruç tutmak mümkün mü?

SAHURA KALKMADAN ORUÇ TUTULUR MU?

Sahura kalkmadan oruç tutulur mu? Sahura kalkmadan oruç tutulabiliyor. Ancak bütün uzmanlar sahura kalkıldığında tutulan orucun daha yararlı olduğunu ifade ediyor.

SAHURDA NE YEMELİ?

Zorlanmadan tutulacak oruç için sahuru dengeli bir şekilde yapmak önemli. Bol bol protein ve lif içerikli besinler tüketmek, gün boyunca aç kalındığında vücudu zorlamadan oruç tutmaya yardımcı olacaktır. Bu noktada özellikle haşlanmış yumurta, domates salata, meyve ve sebze tüketilmesi daha yararlı olacaktır.

Bunun yanı sıra iftar ile sahur arası dönemde de bitki çayı, bol bol su tüketmek vücudun su ihtiyacını karşılayacaktır.

İlginizi çekebilecek diğer Ramazan haberleri:

Ancak hiç kalkmadan sahursuz bir şekilde oruç tutulduğunda vücut ciddi olarak bir tehdit altına girebiliyor. Kişi akşam yediği ile oruç tutmaya niyetlendiğinde metabolizması hasar görebilir. Genel olarak uzmanların yorumuna göre sahursuz da oruç tutulabilir. Ancak sahura kalkıldığında tutulan orucun daha yararlı olduğu ifade ediliyor.