İğne yaptırmak aşı olmak orucu bozar mı? Diyanet açıkladı

Ramazan ayında olduğumuz bu günlerde pek çok kişi orucu bozan halleri daha sık araştırmaya başladı. Vatandaşlar özellikle iğne yaptırmak ya da aşı olmak orucu bozar mı? sorusuna yanıt arıyor. Diyanet'in konuya ilişkin verdiği cevaplar haberimizde!
İğne yaptırmak aşı olmak orucu bozar mı? Diyanet açıkladı

Ramazan ayında özellikle orucu bozan haller sık sık araştırılıyor. Hasta olanlar ya da iğne yaptırmak durumunda kalanlar bu noktada iğne orucu bozar mı? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Bazı durumlar orucu bozmazken bazı durumlar orucu bozabiliyor.

İĞNENİN TÜRÜNE DİKKAT

Ramazan ayında pek çok Müslüman oruç tutuyor. Oruç tutulduğu dönemlerde sadece yeme içme değil, bunun yanı sıra pek çok davranışımıza da dikkat etmek gerekiyor. İğnenin orucu bozup bozmadığı merak edilmektedir. Yapılacak olan iğnenin herhangi bir besin değeri taşımaması gerekmektedir. Burada iğnenin orucunun bozup bozmadığını söylemek için ne tür bir iğneden bahsedildiğinin bilinmesi gerekmektedir.

Örnek vermek gerekirse koronavirüs aşılarının içerisinde herhangi bir besin değeri bulunmamaktadır. Vitamin, mineral ya da herhangi bir besin değeri olan aşıların yapılması orucu bozabilmektedir.

İĞNE YAPTIRMAK ORUCU BOZAR MI DİYANET

Vatandaşlar bu noktada Diyanet’in açıklamalarını merak ediyor. Diyanete’e göre besin değeri olmayan iğneler orucu bozmaz. Bunun yanı sıra serum almak ya da kan vermek orucu bozabilir. Bu durumda iğnenin türünü iyi ayırt etmek büyük önem arz etmektedir.

İğne çok acil değilse iftar ile sahur arasındaki dönemde yapılması önerilmektedir. Bu şekilde daha sağlıklı ve kafanızda soru işareti olmadan orucunuzu tutabilirsiniz.