Övgün Ahmet Ercan'dan kritik deprem açıklaması! Depremdeki güvenilir evleri açıklayarak terk etmeyin dedi

Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından uzmanlar teyakkuza geçti. Övgün Ahmet Ercan'da depremlerin ardından yaptığı açıklamalarla gündemden düşmezken son olarak güvenilir olarak adlandırdığı evleri açıkladı.
Övgün Ahmet Ercan'dan kritik deprem açıklaması! Depremdeki güvenilir evleri açıklayarak terk etmeyin dedi

Övgün Ahmet Ercan'dan kritik deprem açıklaması! Depremdeki güvenilir evleri açıklayarak terk etmeyin dedi - Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde yıkıma neden oldu. Yaşanan deprem felaketinin bilançcou ağırlaşırken binlerce ev yıkıldı. 

Yıkılan evlerde yağılan incelemeler ve basına yansıyan görüntülerde yapı stok zayıflığı gözler önüne serilirken vatandaşlarda yaşadıkları evlerin depreme dayanıklılığını sorgulamaya başladı. Çeşitli televizyon kanallarına konuk olan pek çok uzman deprem ve meydana gelecek depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulunurken Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan dikkati çeken bir açıklama geldi. 

DEPREMDEKİ EN GÜVENİLİR EVLERİ AÇIKLADI

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremler, büyük hasara yol açarken binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden oldu. Depremler sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depreme karşı en güvenli evleri açıkladı. Sosyal medya hesabından da çeşitli açıklamalara yer veren Prof. Dr. Ercan, depreme karşı en güvenli evlere dair yaptığı açıklamada açıklamada "Depreme karşı en güvenli evler, temeli anakayaya oturan, altı taş, üzeri ağaç çatkılı, sağlıklı Safranbolu yaşam evleridir." ifadelerini kullanarak vatandaşı bilgilendirdi. Prof. Dr. Ercan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Karabük Safranbolu'da hiç bir ev depremde yıkılmamıştır. Deprem bakımından Türkiyemiz 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremi öncesine göre daha güvenlidir. Deprem bölgesinde bulunduğunuz kentleri, işyerlerinizi, işinizi terk etmeyiniz.'' diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlgili Haberler