Ahmet Ercan'dan beklenen İstanbul depremine ilişkin ezber bozan yorum! 2045 yılına kadar olmaz

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan büyük yıkımda uzmanlar beklenen Marmara depremine dikkati çekerek kritik açıklamalara yer veriyor. Beklenen İstanbul depremine ilişkin şaşırtan bir değerlendirme Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan geldi.
Ahmet Ercan'dan beklenen İstanbul depremine ilişkin ezber bozan yorum! 2045 yılına kadar olmaz

Ahmet Ercan'dan beklenen İstanbul depremine ilişkin ezber bozan yorum! 2045 yılına kadar olmaz - 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde yıkım yaşandı. Yaşanan yıkımda binlerce ev yıkılırken binlerce vatandaşımız da hayatını kaybetti. Yapı stok zayıflığı nedeniyle depremde yıkılan binlerce bina İstanbul için de endişeyi artırdı. Beklenen depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara depremine değinerek çarpıcı bir açıklamaya yer verdi. 

İSTANBUL DEPREMİNE İLİŞKİN TARİH VERDİ

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında konuştu. Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen deprem bölgesiyle ilgili bir açıklamaya yer veren Prof. Dr. Ercan, ''Orada yapmamız gereken göçü durdurmaktır. Yaklaşık 2 milyon kişi buradan göçtü. O bölgenin nüfusu 13.5 milyon. Söylediklerine göre 9.5 milyon kişi var. Bu göçün hemen durması gerekiyor. Anadolu’nun bir tarım belleği var. Eğer çiftçi ekici oradan göçerse kim ekip biçecek.'' dedi. 2045 yılına kadar İstanbul'da bir deprem olmasını beklemediğini ancak söylenildiği gibi her an meydana gelebilecek bir depremin Türkiye'ye zor anlar yaşatacağını ifade eden Prof. Dr. Ercan, ''Umarım ki ben yanılmam 2045’e kadar İstanbul’a deprem gelmez. Eğer arkadaşlarımızın dediği gibi her an deprem olursa Kuzey Marmara’da vay Türkiye’nin haline.'' ifadelerine yer verdi. 

Öte yandan sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınan Prof. Dr. Ercan, konuyla ilgili olarak ''Bir bilim adamı sadece işin deprem boyutuyla değil. O depremin sosyal yaşamda yaptığı etkileri konusunda devleti uyarmakla görevlidir. Dolayısıyla deprem bölgesinde oluştuğu söylenen bu olayların doğrudan doğruya devlet yetkililerine iletilmesi, ihbarı olayıdır. Bunu yanlış anlaşılma ve yorumlama olarak değerlendiriyorum.'' diyerek sözlerini sonlandırdı.

NOT: Bu  yazıda yalnızca yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir.

İlgili Haberler