NASA 26 Nisan'ı işaret etti! Tüm dünyanın odaklandığı bu tarihte ne yaşanacak? İşte yaşanacaklar

NASA tarafından tarih verilerek uyarı yapıldı. Yapılan araştırma sonuçlarına göre dünyaya yakın bir mesafeden gök taşı geçeceği bildirildi. İşte detaylar.
NASA 26 Nisan'ı işaret etti! Tüm dünyanın odaklandığı bu tarihte ne yaşanacak? İşte yaşanacaklar

NASA tarafından Yakın Dünya Nesneleri Araştırmaları Merkezi'nin yapmış olduğu araştırmalar sonucunda yayımlanan verilere göre 26 Nisan tarihinde dünya genelinde yaşanacak olan olay merak konusu oldu. NASA tarih vererek uyarılarda bulundu. Buna göre 26 Nisan tarihinde eyfel kulesindeki büyük bir asteroitin Dünya'ya yakın bir mesafeden geçeceği öğrenildi. İşte detaylar.

NASA Yakın Dünya Araştırma Merkezi tarafından yapılan bilimsel araştırmaların sonuçları açıklandı. Bu sonuçlar ise vatandaşların tedirgin olmasına yol açtı. Yapılan açıklamanın ardından NASA tarafından uyarının içeriğinin belli olmasının ardından vatandaşlar rahat bir nefes aldı. 

NASA AÇIKLADII" 26 NİSAN'DA NE OLACAK

NASA tarafındnan yapılan açıklamaya göre devasa bir asteroitin 26 Nisan'da Dünya'ya yakın bir mesafeden geçeceği açıklandı. 2006 HV5 adlı asteroid NASA'nın Yakın Dünya Nesneleri Araştırmaları Merkezi tarafından paylaşılan verilere göre Dünya'nın yanından yaklaşık olarak 38.922 mil hızla geçecek. Bu hız ise bir mermirin 22 katı olarak düşünülmektedir. Astredoit yaklaşık olarak  1.300 fit çapına sahiptir. Karşılaştırma için Eyfel Kulesi 3100 fitin biraz altında olacaktır. 

2006 HV5 Dünya'yı 6,3 Ay mesafesinden geçecek. Bununla birlikte Dünya ile Ay arasındaki mesafenin 6,3 katı mesafeden geçeceği de dünüşülebilir. Bu ise yaklaşık olarak 1,5 milyon mile eşit olmaktadır. Bu uzak bir mesafe olarak görülse dahi. Uzay açısından yakın bir geçiş olduğu bilinmektedir. Dünya'ya en yakın gezegen Venüs'tür. En yakından noktasında bizden sadece 38 milyon mil uzaktadır. 

İlgili Haberler