Uzman isimden korkutan deprem uyarısı! Yedisu fay hattında 7'lik bir deprem olabilir

Uzman isim Hüseyin Öztürk yeni bir deprem için uyarılarda bulundu. Yedisu fay hattında 7.0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelebileceğini açıklayarak önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.
Uzman isimden korkutan deprem uyarısı! Yedisu fay hattında 7'lik bir deprem olabilir

Uzman isimden korkutan deprem uyarısı! Yedisu fay hattında 7'lik bir deprem olabilir: AA haberine göre Deprem Uzmanı Hüseyin Öztürk'ten korkudan deprem uyarısı geldi. Öztürk katıldığı canlı yayın programında harita üzerinden göstererek 7.0 büyüklüğünde biri depremin daha meydana gelebileceğini açıkladı. Kahramanmaraş ve Hatay merkezli 4 büyük depremden sonra Türkiye'nin birçok yerinde yeniden deprem beklenmekte. Uzman isimler tarafından yapılan deprem uyarıları vatandaşları ne kadar tedirgin etse de bu bölgelerde mutlaka önlemler alınması gerekmektedir. 

SAĞI SOLU KIRARAK İLERLEYECEK

Deprem Uzmanı Hüseyin Öztürk canlı yayında yaşanan depremlerin etkilerini ve henüz kırılmayan ve kırılmayı bekleyen fay hatlarını üstüne basa basa uyarılarda bulundu. Öztürk "Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından Hatay'daki deprem de bekleniyordu. Bu bölge artık daha aktif ve buradaki enerji uzun süre kalacak. Bir deprem oluşumunun ardından sağı solu kırarak ilerleyecek." diyerek o bölgeler için kritik uyarılarda bulundu. 

Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinden sonra fayın sağ ve sol kısımlarının rahatsız olduğunu söyleyen Öztürk başka segmentlerde de kırılmaların olacağını söyledi. Hangisinin kırılacağının kesin olarak bilinmediğini dile getiren Öztürk yaşanan 2 büyük depremin etrafına büyük bir enerji saçtığını açıkladı. 

YEDİSU FAYINDA 7.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLABİLİR

Yedisu fay hattı )yani Erzincan Havzasının Bingöl iline bağlı olan ilçesi) şu anda riskli bölge olarak görülmektedir diyen Uzman isim Öztürk "Kırılmamış fay hatları mevcut. Yedisu fayı bölgesinde 7 büyüklüğünde büyük bir deprrem olabilir. Burada kırılmamış bir fay hattı var.." diyerek uyardı. 

 

İlgili Haberler