Muhtarlar Vali kocabıyık ile bir araya geldi

Vali Funda Kocabıyık başkanlığında düzenlenen İlimiz merkez ilçe köy ve mahalle muhtarları ve daire müdürlerinin katıldığı toplantı Öz Merkez İl Genel Meclisi Salonu’nda gerçekleştirildi.
Muhtarlar Vali kocabıyık ile bir araya geldi

Toplantı öncesi, İl Özel İdaresi Bütçesinin 83 milyon TL olarak kabul edilmesi nedeni ile Vali Kocabıyık İl Genel Meclisi üyeleri ile Merkez ilçe mahalle ve köy muhtarlarına bir yemek verdi.

Öz Merkez’deki toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Merkez İlçe Mahalle Muhtarları Birliği Başkanı Gökhan Toker ve Merkez İlçe Köyleri Birlik başkanı Ali Yücel, birer konuşma yaparak Vali kocabıyık’a, “Hoş geldin” diyerek hayırlı uğurlu olması dileklerini ilettiler. İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar’da Uşak İl özel idaresi 2019 yılı bütçesinin 83 milyon TL olarak kabul edildiğini hatırlatıp emeği geçenlere teşekkür etti. Son konuşmacı ev sahibi Vali Kocabıyık da muhtarlara şöyle seslendi: “Son Cumhurbaşkanlığı Valiler Kararnamesiyle Uşak Valiliği görevime başladıktan sonra ilk kez başkanlığımda Kamu Kurum ve kuruluşları yöneticilerinin ve siz değerli merkez ilçe mahalle ve köy muhtarlarımızın katılımıyla düzenlenen Muhtarlar Toplantısına hoş geldiniz.

Merkez İlçelerimizden başlayarak belli periyotlarla hem Uşak merkez hem de İlçelerimizde düzenli olarak gerçekleştireceğimiz bu toplantılarımızda, köylerde ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın temsilcileri olan siz değerli muhtarlarımızla bir araya gelerek sorumluluk alanlarınızla ilgili dilek, istek ve şikâyetlerinizi dinlemek, mesai arkadaşlarımızla birlikte çözümler üretmek, halkımızın her anlamda refah seviyesini yükseltecek, yaşam kalitesi artıracak kamu yatırım ve hizmetleri ile sizlerden gelecek fikir ve önerileri birlikte değerlendirmek istiyoruz. “

“MUHTARLAR DEVLET İLE VATANDAŞ ARASINDA KÖPRÜDÜR”

Türk İdare Sisteminde geçmişi uzun yıllara dayanan ve demokrasinin çekirdeğini oluşturan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel yönetimin ilk örneğini oluşturduğunu kaydeden Kocabıyık, “Muhtarlarımız, devletin yanında halkın; halkın yanında ise devletin temsilcileridir. Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde köprü görevi görmektedir.

Demokrasi önce ailede başlar, önce köy ve  mahallede başlar. Buralarda demokrasi kültürü ne kadar güçlenirse ilin ve ülkenin tamamında da bu kültür gelişir, güçlenir. Muhtarlıklarımız sadece en küçük idari birim olma vasfını taşımakla kalmıyor, aslında demokrasinin nüvesini teşkil ediyorlar.

Sadece demokrasi değil ekonomik kalkınma da; huzur, güvenlik ve istikrar da yerelde başlar. En küçük idari birimlerimizin, köylerimizin, mahallelerimizin ufkuyla, istikametiyle ülkenin ufku ve istikameti aynı yönde olmazsa, sağlıklı bir büyüme gerçekleştiremeyiz.

Ancak aynı zeminde buluşarak ortak bir akılla milletimiz ve ülkemiz için hizmet üretmek de hepimizin öncelikli vazifesidir. Köyde ve Mahallede yaşayan vatandaşlarımızın tercihiyle iş başına gelmiş muhtarlarımız olarak, İlimizin, köylerimizin ve mahallelerimizin sorunlarının çözümünde inisiyatif almanız ve milletimize rehberlik etmeniz son derece önemli ve değerlidir” dedi.

Kocabıyık sözlerine şöyle devam etti: “Temel amacımız gelişen, kalkınan, büyüyen, her gün daha iyiye giden bu büyük ülkenin ve milletin geleceğine değerli katkılar sağlamak ve sorumluluk alanımızda İlkler Şehri, Aşıklar Diyarı Uşak’ımızın her köşesine, her kişisine dokunmak, var olan sorunları ortak bir çaba ile çözüme kavuşturmaktır.

İnancımız odur ki kalkınma ve gelişme önce inanmakla sonra çalışmakla olur. Millete hizmet noktasında, samimi bir gayretle, milletin derdini dert edinerek, bu dertleri çözmek için bir saniyemizi bile ziyan etmeden gayret sarf etmekle olur. 

Bir büyük devlet ve millet olarak geleceğimize doğru kararlılıkla devam eden kutlu bir yürüyüşümüz var; Devletiyle milletiyle bir bütünleşmiş bir irademiz, bir azmimiz bir heyecanımız var. Sizlerin de bildiği gibi Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bölgesinde ve küresel ölçekte, adaleti ve insan haklarını temsil etmekte; bu konuda kararlılıkla içte ve dıştaki bütün ihanet çevrelerine ve terör örgütlerine rağmen her gelecek gün hamdolsun güçlenerek yoluna devam etmektedir.

İçte ve dışta bu büyük yürüyüşümüz, bu kalkınma ve gelişme sürecimiz, hangi ihanet çevresi, hangi küresel güç, hangi terör örgütü karşı çıkarsa çıksın, bu milletin imanı ve kararlılığı ile devletimizin bu noktadaki yüksek dirayeti sayesinde kararlılıkla devam edecektir.

Değerli Mesai arkadaşlarım ve Kıymetli muhtarlarımız Devletimizin, Kamu Kurum ve kuruluşlarımızın yegane gayesi "İnsanı Yaşat ki, Devlet yaşasın" sözünden hareket ederek her alanda insanı üstün tutarak, ona değer vermesi, ona dokunması, şefkatli ve merhametli yüzünü göstermesi, ihtiyaç duyduğu hizmetleri yerine getirerek onu yüceltmesidir. Köylerimizde ve mahallelerimizde en asli görevimiz, burada yaşayan vatandaşlarımızın güvenliğini, huzurunu ve esenliğini sağlamaktır. Bu noktada hep birlikte, başta FETÖ, PKK, DAEŞ gibi terör örgütleri olmak üzere terörle mücadelede ödün vermeden kararlılıkla mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız.

Yine, başta gençlerimiz olmak üzere geleceğimizi ve sağlığımızı tehdit eden madde bağımlılığını ortadan kaldırmaya dönük çalışmalarımız, başta emniyetimiz ve jandarmamız olmak üzere tüm paydaşlarla devam etmektedir. Hem terörle, hem madde bağımlılığı ve uyuşturucuyla mücadelede mahalle ve köylerimizde muhtarlarımız her zaman bizlerin yanında olmuş ve olmaya devam edecektir.

Bu konuda göstereceğiniz her türlü duyarlılık ve gayretli çalışmalar gücümüze güç katacaktır. Başta Devletimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız ilimizde merkez ilçede Belediyemiz, kırsalda ise İl Özel İdaremiz mahalle ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızın başta yol, ulaşım, altyapı olmak üzere yaşam standartlarını yükseltmek; eğitim, sağlık, tarım, çevre koruma, imar gibi insanın doğumundan ölümüne kadar ihtiyaç duyduğu hem genel hem de yerel ihtiyaçlarının karşılanması konusundaki çalışmalarını sürdürmektedir. Köylerimizin Altyapısının iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik Hükümetimizce 2005 yılında başlatılan Köy-des projesi kapsamında bugüne kadar ilimize yaklaşık 115 Milyon TL ödenek tahsis edilmiş olup köylerimizin yol ve ulaşım, su ve kanalizasyon, tarımsal sulama sektörlerinde köylerimizin bu alandaki sorunları ve ihtiyaçları önemli ölçüde çözülmüştür. Bu yıl da Köy-des Projesi ödeneklerinde çok önemli bir artış yaşanarak 23,5 milyon TL ödenek İlimize tahsis edilmiştir.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da İnşallah hep birlikte Başta Merkezi Yönetim Bütçesinden gerçekleştirilecek yatırım ve hizmetlerin yanında hem Özel İdare hem de Köy-des Projesi yatırım ve çalışmalarıyla köylerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Yaşadığınız mahallelerde karşılaştığınız sorunların tespiti ve çözüm önerileri ile çözüme dair gerekli takibi yapmak siz değerli muhtarlarımızın asli görevlerindendir. Köy ve Mahallelerinizdeki eğitim, sağlık, ulaşım, altyapı gibi sorunları tespit ederek ilgili mercilere, kamu kurum ve kuruluşlarına vali yardımcılarımıza veya bizzat bana iletmeniz, sorunların çözümüne katkı sağlayacaktır. Bugünün ve geleceğin Uşak’ını hep beraber inşa edeceğiz. Azim ve kararlılıkla Uşak’ımızı daha iyi noktalara getirmek ve bizlere inanan insanları mahcup etmemek için gece gündüz demeden çalışacağız.

Uşak Valiliği olarak, sorunlarınızın çözümü ve Köylerinize, mahallelerinize daha iyi hizmetler sunabilmeniz adına her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu toplantıya katılımlarınızdan dolayı siz değerli muhtarlarımıza ve saygıdeğer konuklarımıza teşekkür ediyorum.

Bu toplantıları düzenli bir şekilde gerçekleştireceğiz. Sizlere dağıtılan muhtar talep formlarında dile getirilen sorunların çözümlenme aşamasını bizzat takip edeceğim. Yapacağımız her toplantıda, eksikliklerin giderilmesi noktasında ne kadar yol aldığımızı masaya yatıracağız. Daha huzurlu ve yaşanılabilir kent oluşturulması yolunda, yerel yönetimlerimiz ve muhtarlarımızla birlikte elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz.”

İlgili Haberler