Malatya depremi sonrası Övgün Ahmet Ercan uyardı! Devam edecek

Ülkemizde adeta deprem fırtınası yaşanıyor. Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya'da yaşanan depremlerin ardından değerlendirmeleri ile dikkati çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan kritik açıklamalar geldi.
Malatya depremi sonrası Övgün Ahmet Ercan uyardı! Devam edecek

Malatya depremi sonrası Övgün Ahmet Ercan uyardı! Devam edecek - Merkez üssü Karamanmaraş Pazarcık olan 7.7 ve Elbistan olan 7.6  büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük bir yıkıma neden oldu. Yapı stokundaki zayıflık gözler önüne serilirken denetimlerin yapılmadığı da gözler önüne serildi. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremlerin ardından binlerce de artçı sarsıntı kaydedildi. 20 Şubat tarihinde Hatay'da ve 27 Şubat tarihinde Malatya'da meydana gelen depremlerin ardından depremlerin daha ne kadar süreceği merak edildi. 

MALATYA'DA DA DEPREM OLDU

Malatya'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bazı uyarılarda bulundu. Çevre illerden de hissedilen depremin derinliğinin 6.9 km olduğu açıklanırken hasarlı bazı binaların da çöktüğü bildirildi.

DEPREM UZMANINDAN UYARI

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Malatya depremine ilişkin sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Depremler hakkında yaptığı açıklamalar ile yakından takip edilen Prof. Dr. Ercan,  ''27.02.23 12.04'de Malatya Yeşilyurt Kozluk'ta M5,6'lık artçı deprem 5km derinde sarsıcı olmuştur. Bölgede M6,7 erişecek. Artçı depremler 3-4 ay sürecektir. Yarın incelemeler için Malatya'daki olacağım.'' ifadelerine yer verdi. 

Sosyal medya platformu Twitter'da açıklamalarına devam eden Prof. Dr. Ercan, ''Deprem Bölgesinde beklenen artçı depremler M6,7’den küçük, ancak yıkıcı boyutlarda olacağı için lütfen çığımlı(hasarlı) yapılarınıza girmeyin. Çünkü hangisinin, ne zaman, nerede olacağı belli değil. Ne yazık ki, en az dört ayınız ürpertilerle geçecek. Barınaklarınızda sorun yok.'' diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlgili Haberler