Malatya'da yaşanan 5,6'lık deprem sonrasında Naci Görür yeni fay hattı uyarısında bulundu

Dün Malatya'da gerçekleşen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan art arda uyarılar gelmeye başladı.
Malatya'da yaşanan 5,6'lık deprem sonrasında Naci Görür yeni fay hattı uyarısında bulundu

Malatya'da yaşanan 5,6'lık deprem sonrasında Naci Görür yeni fay hattı uyarısında bulundu: Prof. Dr. Naci Görür Malatya'da gerçekleşen 5,6 büyüklüğündeki deprem ile ilgili yorumlar yaptı. Bu deprem sonrasında yeni fay hattı ile ilgili uyarılarda bulundu. Görür "Bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir. Ama daha önce olmuş 7,6’lık depremin bu bölgeyi yüklemesi sonucu olduğu kesin." ifadelerine yer verdi.  

27 Şubat 2023 tarihinde saat 12.04'te Matalya Yeşilyurt'ta 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu deprem sonrasında ise uzmanlardan uyarılar arka arkaya gelmeye başladı .Prof. Dr. Naci Görür ise yaşanan Malatya depreminden sonra uyarılarda bulundu.  

YENİ BİR FAY HATTI OLABİLİR! 

Prof. Dr. Naci Görür dün yaşanan Malatya depremi için yeni bir fay hattı olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu söyleyerek “Yeşilyurt, Malatya'da 5,6 deprem oldu. Deprem Malatya Fayına paralel bir hat üzerinde. Doç. Dr. Cengiz Zabcı ve Prof. Dr. Ziya Çakır ile konuştum, bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir. Ama daha önce olmuş 7,6'lık depremin bu bölgeye yüklemesi sonucu olduğu kesin." ifadelerine açıklamalarında yer verdi.  

Yeşilyurt'ta meydana gelen bu depremin MTA haritası üzerinde çizilmemiş yeni bir fay hattı olabilir diyen Görür bu fay hattının kırılmasının nedeninin ise 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.6'lık depremin bu bölgeye yüklenmesi sonucu doğduğuna ise kesin gözüyle baktığını açıkladı. 

Prof. Dr. Naci Görür tarafından bilimsel çalışmaları doğrultusuna yapılan bu tahminlerin Uşak Gündem haber sitemiz ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Tamamen şahsın kendi görüş ve tahminleridir. 

İlgili Haberler