KOSGEB’İN MİKRO VE KÜÇÜK İŞLETMELERE SAĞLADIĞI HIZLI DESTEK PROGRAMININ 2. FAZ TANITIM TOPLANTISI ONLİNE GERÇEKLEŞTİ

KOSGEB Uşak Müdürü Fatih Mehmet Kılıç, Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nda başvuru şartlarını esnetildiğini belirterek, UTSO üyelerine bilgilendirme de bulundu.
KOSGEB’İN MİKRO VE KÜÇÜK İŞLETMELERE SAĞLADIĞI HIZLI DESTEK PROGRAMININ 2. FAZ TANITIM TOPLANTISI ONLİNE GERÇEKLEŞTİ

KOSGEB tarafından pandemiden olumsuz yönde etkilenen, imalat sanayisinde faaliyet gösteren işletmelere ve teknoloji tabanlı start-up’lara yönelik başlatılan programın 21 Haziran’dan itibaren de ikinci faz başvuruları başladı.

Hızlı Destek Programı’nda ikinci başvuru döneminde kapsam genişletildi, koşullarda değişiklik yapıldı, başvurular 21 Haziran-9 Temmuz arasında.

Mikro ölçekli işletmelere 3 ay boyunca 30 bin liraya kadar küçük işletmelere de yine 3 ay boyunca 75 bin liraya kadar destek sağlanacak. İşletmeler, bu destek programından faizsiz, geri ödemeli ve teminatsız olarak yararlanacak. Desteğin geri ödeme süreci, 2024’te başlayacak ve 2025’in sonuna kadar devam edecek. Geri ödeme, 4’er aylık 6 eşit taksitte yapılacak.

Kılıç, yeni dönemde, birinci başvuru dönemindeki başvuru şartlarının biraz daha esnetildiğini belirterek; ‘’KOBİ’lerde yüzde 25’lik gelir kaybının olması şartı 2. faz başvurularda kaldırıldı. Girişimcilik kredisinden faydalanan KOBİ’ler de bu krediden yararlanabilecek. Birinci dönemde başvurusu reddedilen işletmeler de yeni düzenlemeye göre tekrardan başvuru yapabilecekler. Başvuru ve uygunluk kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler, e-Devlet üzerinden online başvuru yapabilecek. Müdürlüğümüze gelen tüm işletmelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz’’ dedi.

İlgili Haberler