Çocuk istismarına karşı Uşak’ta partiler tek yürek oldu

İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı Kadın Politikaları Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen basın açıklamasına; CHP, DEVA ve GELECEK Partisi katıldı.
Çocuk istismarına karşı Uşak’ta partiler tek yürek oldu

Atatürk Anıtı önünde yapılan basın açıklamasını İYİ Parti adına Kadın Politikaları Başkanı Meltem Aksoy, CHP adına ise Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Leyla Özler okudu.

Çocuk istismarının bir çocuğa, bir yetişkin tarafından fiziksel ve ya da psikolojik olarak kötü davranılması olduğunu hatırlatarak söze başlayan Aksoy açıklamasına şöyle devam etti:

“Dünya çocuk hakları sözleşmesine göre, 18 yaş altındaki her insan çocuktur. Cinsel istismara maruz kalan çocukların yaşa göre dağılımları incelendiğinde yüzde 30’unun 2-5 yaş arasında, yüzde 40’ının 6-10 yaş, yüzde 30’unun 11-17 yaş arasında olduğu görülmektedir. istismarcıların yüzde 96’sı erkektir.  Yüzde 80’i çocuğun tanıdığıdır. Özellikle 2006-2019 yılları arasında çocuklara yönelik cinsel istismar suçları 10 kat artmıştır. Bu kötüye gidiş endişe verici düzeydedir.

Ülkemizde, çocuklar arasındaki uyuşturucu kullanımı ve çocuklara yönelik cinsel istismar  vakaları, kamu oyunda ve sosyal medyada büyük yankı uyandırmaktadır..

cinsel istismar şikayeti; Çocuk Büro Savcılığı, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, avukatlar, meslek örgütleri, komisyonlar tarafından takip edilmektedir. İhbar ve şikâyetle bu kurumlara bildirildiğinde gerekli yasal işlemler yapılmaktadır.


 

çocuklara istismar, fiziksel, cinsel ve duygusal istismar olarak ifade edilmektedir…

çocuk istismarlarının önlenmesi için topluma büyük görev düşmektedir… istismara sebep olan kişilerin en ağır cezalara çarptırılması şarttır. çocuklar görmezlikten gelinemez… çocuklarımıza sahip çıkalım. Toplumsal duyarlılığımızı en etkin şekilde kullanmalıyız..çocuklar toplumun geleceğidir.

Biz çocuk istismarlarının en ağır şekilde cezalandırılması hususunda yargıya güvenmek istiyoruz…

siyasi parti olarak istismar suçlarının takipçisi olacağız.”

“YARGIYA GÜVENMEK İSTİYORUZ”

Aksoy’dan sonra Bir basın açıklaması yapan CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Leyla Özler, “Son zamanlarda daha çok gündeme gelen ve vicdanlarımızı sızlatan çocuk istismarları konusunu daha çok toplum duyarlılığı oluşturmak için buradayız. Toplumun temel direği ailedir. Ailenin ebeveynlerinin geleceğe bıraktıkları en önemli miras çocuklarıdır. Çocuk istismarlarının artmasında aile yapısındaki bozulma ve toplum ahlakının yozlaştırılmasının payı büyüktür. Aslında aileyi koruyamazsak çocuklarımızı da koruyamayız.

Bütün canlılarda olduğu gibi, olgun bir birey oluncaya kadar çocukların hem aile, hem sivil toplum kurumları ve hem devlet kurumları tarafından korunması, kollanması ve iyi eğitimle yetiştirilmesi gereklidir. Çocuk istismarı hem insanlığın hem de bütün toplumların yüz karası bir yetişkin davranışıdır. Bunun başta eğitimle toplumsal duyarlılıkla en önemlisi de caydırıcı cezalarla yok edilmesi gereklidir.

Bu hassasiyetin bütün insanlığa yayılmasını önemsiyoruz. Çocuk istismarlarında yargıya güvenmek istiyoruz. Adalet herkes için” dedi.

Basın açıklamasına; İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, DEVA Partisi Uşak İl Başkanı Mehmet Ali Taşlı, GELECEK Partisi İl Başkanı Hacım Uludağ, CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen, İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ve partililer katıldı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler