Ulubey Kanyonları macera ve huzurun mekânı oluyor

Ulubey Kanyonları Çamlık mevkiinde yapımı devam eden Macera Parkı’nın Ağustos ayında hizmete girmesi için çalışmalar hızlandırıldı.
Ulubey Kanyonları macera ve huzurun mekânı oluyor

Projenin sahibi Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu, yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacak Macera Parkı’nda; dev salıncak, 210 metre uzunluğunda ve 19 metre yüksekliğinde zipline, tırmanma parkuru, çocukların gerçek anlamda survivor yapabileceği alanlar olacağını açıkladı.

Koçlu, kanyonları görmek ve çocuklarının macera yaşarken ailelerinde huzur içerisinde dinlenip bir şeyler yiyip içebileceği yeşiller içerisinde yaşam alanlarının yer aldığını ve herkesi beklediklerini kaydetti.


 

Ulubey Kanyonları doğal ve vahşi görüntüsünün yanı sıra Ağustos ayında açılması planlanan Macera Parkı ile yepyeni bir kimliğe bürünüyor. Adrenalinini artırmak ve heyecanlı anlar yaşamak isteyenler için hazırlanan Macera Park, doğa tutkunu ve maceraperestler için yeni bir çekim merkezi olacak.

ZEKA DESTEĞİ İLE YAPILIYOR

Macera Parkı hakkında bilgi veren Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu, “Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) “Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (TAGDEP) adı altında hazırladığı “Ulubey Belediyesi olarak TAGDEP (Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı)na hazırlamış olduğumuz “Macera Turizmi Altyapılarıyla Ulubey Kanyonları Destinasyonunun Bilinirliği Cazibesi ve Turistik Çekim Gücünün Arttırılması” projemiz kabul edilmiştir. Projemizle birlikte Belediyemiz toplam bütçenin %72,06 sına tekabül eden oranda 1 milyon 455 bin 209,09 TL hibe alacak 564 bin170,91 TL eş finansman sağlayarak toplam tutarı 2 milyon 019 bin380 TL olan projeyi uygulama imkânına kavuşacaktır.

Ekiplerimiz, projemizi Ağustos ayına yetiştirmek için gece gündüz çalışmaktadır. Ulubey ilçemize hayırlı olsun”” dedi.

Zipline Nedir, Nasıl Yapılır?

 Zipline ipte kayma şeklinde yapılan bir spordur. Bir noktadan daha alçak bir noktaya gerilen çelik bir halat veya ip ile kayma sporu olmaktadır. Zipline sporu yapabilmek için yüksek bir noktaya çıkılması ve emniyet kemeri takılması gerekir. Daha sonra alçak bir noktaya kişiler kendi ağırlığı ve yerçekimi yardımı ile kaydırılır.

 Zipline sporunda tekerlekli bir makara çelik bir halata bağlanır ve hızlanması sağlanır. 300 - 400 metrelik zipline hattında yaklaşık olarak 60 kilometre hıza ulaşılabilir. Dünyada bulunan en uzun, en yüksek ve en hızlı zipline Güney Afrika'da olmaktadır. Bu zipline yüksekliği 280 metredir. Uzunluğu 2 kilometre ve en yüksek hızı 160 kilometre olmaktadır.

Türkiye'de Zipline Nerelerde Yapılır?

 Ülkemizde zipline parkuru bulunmaktadır. En büyük zipline parkuru Antalya ilinin Kemer ilçesine bağlı olan Göynük Kanyonunda bulunmaktadır. Bu parkur 1 kilometrelik bir parkur ve 4 ayrı hattan oluşmaktadır.

 Ülkemizde zipline hattı olan diğer bir yer ise Ilgaz Dağıdır. Ilgaz Dağındaki zipline hattı en uzun hat olarak bilinmektedir. Toplamda 640 metre uzunluğunda bulunan zipline hattı 25 metre yüksekliğine sahiptir. İpte kayma hattı ise Kadıntepe Tabiat Parkı içerisinde bulunmaktadır.

 Ülkemizde bulunan diğer bir zipline hatları ise Uzundere ilçesinde bulunan ve Tortum Gölü üzerindeki hat, Borçka Barajı gölünün iki yakasında bulunan 35 metre yükseklikteki zipline hattı ve Rize ilindeki Ayder Yaylasında yer alan zipline hattıdır.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler