Vali Hanım Karahallı kadınların el emeği göz nur üretimlerini beğendi

Doğaya salınan 175 keklik için Karahallı ilçesindeki tarihi Clandıras Köprüsüne giden Uşak Valisi Funda Kocabıyık, burada bulunan Karahallı Üretim Köyü’nde 32 kadının ürettiği sergiyi gezdi.
Vali Hanım Karahallı kadınların el emeği göz nur üretimlerini beğendi

Sergiyi gezdikten sonra izlenimlerin paylaşan Kocabıyık, “Zafer Kalkınma Ajansı’nın Sosyal Gelişimi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen "Karahallı Üretim Köyü" projesi kapsamında kadınlarımız el emeği göz nuru ürünler üretiyorlar. Gıdadan hediyelik eşyaya kadar kadınlarımızın elinden çıkan bu ürünler Clandras Mesire Alanı'nda satışa sunuluyor. Bugün de bu alandaki satış ofisimizi ziyaret ettim. Ürünlerimizin müşterisi bol olsun inşallah” şeklinde konuştu.

Karahallı Kaymakamı Ahmet Gülderen de Vali Hanımın ziyaretinden dolayı duyduğu mutluluğu, “Sayın Valimiz Funda Kocabıyık, Zafer Kalkınma Ajansı’nın Sosyal Gelişimi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen "Karahallı Üretim Köyü" projesi kapsamında kadınlarımız tarafından üretilen ürünlerin Clandras Mesire Alanı'nda bulunan satış ofislerine ziyarette bulundular. Desteklerinden dolayı zâtı âlilerine çok teşekkür ederiz” şeklinde dile getirdi.

“KARAHALLI ÜRETİM KÖYÜ” PROJESI NEDİR?

Proje Zafer Kalkınma Ajansı desteği ve devletin 1 milyon 251 bin 151 TL desteği ile hayata geçirildi.

İlçede yaşayan kadınlara yönelik iş imkânlarının artırılması kapsamında yapılan “Karahallı Üretim Köyü” projesi hakkında Kaymakamlık web sayfasında şu bilgiler yer almakta:

“Bu proje  ile ilçemize 1.251.151,00 TL devlet desteği sağlanacaktır. Bu kapsamda ilçemize 4 adet üretim atölyesi kurulacaktır. Bu atölyeler ise;

1. Karahallı Bezinden Ekolojik Ürün Üretim Atölyesi

2. Ahşap Oyuncak Üretim Atölyesi

3. Yöresel Ürünler Üretim Atölyesi

4. Ekolojik Ham Kağıt Atölyesi’dir.

Yukarıda sayılan atölyeler, ilçemizde atıl durumda olan eski askerlik şubesi binası ile eski erkek öğrenci yurdu binasında kısmi tadilat yapılarak açılacaktır. Devlet desteği ile alınacak makine ve ekipmanlar bu binalarda kurulacak  ve  üretim buralarda gerçekleştirilecektir.

İlk aşamada 32 kadınımızın istihdamı öngörülmekte ise de zamanla bu sayının 150’ye ulaşması planlanmaktadır.

Proje kapsamında öncelikle kadın, engelli,  genç, işsiz ve covid -19 dan olumsuz etkilenen vatandaşlarımızın istihdamının sağlanması planlansa da, kendini geliştirmek isteyen, yeni bir meslek edinmek isteyen bütün vatandaşlarımız yararlanabilir.”

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler