KOM Şubeden kaçakçılarla mücadelede kararlılık mesajı

Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM); “Devletimizin ulusal güveliğini tehlikeye düşüren aynı zamanda ekonomisini zarara uğratan suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” mesajı verdi.
KOM Şubeden kaçakçılarla mücadelede kararlılık mesajı

KOM Şube Müdürlüğü, 1 Ocak 2021 tarihinden bu yana geçen 6 aylık süre zarfında yaptığı çalışmalarla ilgili bir bülten yayınlayarak kamuoyunu bilgilendirdi.

KOM Şube Müdürlüğü tarafından, 2021 yılı 6 aylık dönem içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgiler verildi:

Kaçakçılık Suçlarıyla mücadele kapsamında; bir önceki yıla göre %169 artışla, toplam 35 operasyon gerçekleştirilmiş, 42 şüpheli şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir. Yapılan Operasyonlarda; (11.500) paket sigara, (80) adet kaçak cep telefonu, (889.100) adet doldurulmuş makaron, (770.800) kg kaçak tütün, (99) şişe ve (109) litre kaçak alkol, (2002) parça farklı dönemlere ait tarihi eser, (25.641.494) adet cinsel içerikli ürün ele geçirilmiştir.

SAHTECİLİK SUÇLARINA GEÇİT YOK

 Mali Suçlarla mücadele kapsamında; bir önceki yıla göre %5,2 artışla, toplam (61) operasyon gerçekleştirilmiş, (92) şüpheli şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir. Yapılan Operasyonlarda; (6) adet sahte kimlik, (4) adet değişik nitelikli sahte evrak, (45) adet sahte Türk Lirası, (4) adet sahte Amerikan Doları ele geçirilmiştir.

UŞAK’TA ÇETELERE FIRSAT VERİLMİYOR

Organize Suçlarıyla mücadele kapsamında; bir önceki yıla göre %50 artışla toplam 6 operasyon gerçekleştirilmiş, 7 şüpheli şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir. Yapılan Operasyonlarda; (2) Kesici/Delici alet (5) adet ruhsatsız tüfek (6) adet ruhsatsız tabanca ve bunlara ait (356) adet tabanca fişeği ele geçirilmiştir.

Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlarla mücadele kapsamında; (110) operasyon gerçekleştirilmiş,  (114) FETÖ/PDY şüphelisi şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir.

Ayrıca;

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğümüzce suç önleme faaliyeti kapsamında; il geneli toplam (614) şüpheli araç, (1.141) şüpheli şahıs kontrol edilmiş, (174) adet ev ve işyeri aranmış, rutin olarak akaryakıt istasyonları ve suçların işlenebileceği park ve bahçelerde gerekli kontroller gerçekleştirilmiştir.

Devletimizin ulusal güveliğini tehlikeye düşüren aynı zamanda ekonomisini zarara uğratan suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.”

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler