Karahallı Belediyesi “Rota Pepuza” dedi

Karahallı Belediyesi adına, Uşak Üniversitesi Karahallı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayşenur Altınay tarafından hazırlanan ”Rota Pepuza” projesi ZEKA tarafından desteklenmeye değer bulundu.
Karahallı Belediyesi “Rota Pepuza” dedi

Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu, yaklaşık 2 bin 500 yıllık Clandıras Köprüsü civarına, konaklamak için ekolojik ev, karavan parkı, çadır kampı, macera parkı ve çocuk parkı gibi alanların bulunduğu yeni bir yaşam alanını hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Topçu, maliyeti 1 milyon 987 bin 196 TL olan projenin, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından maliyetinin yüzde 74’ü olan 1 milyon 487 bin 709 TL’ sinin desteklenmesi yönünde karar alındığını duyurdu.

“KARAHALLI'DA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR”

Clandras'ın gözde turizm alanı olması yolunda başlattıkları çalışmalar kapsamında daha önce Uşak İl Özel İdaresi’nden devir aldıkları binayı tamamladıklarını hatırlatan Topçu, proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Rota Pepuza başlıklı projemiz başarılı bulunarak 1.997.196 TL bütçe ile desteklenmeye hak kazanmıştır. Yürütücülüğünü Uşak Üniversitesi Karahallı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayşenur Altınay’ın yaptığı projenin ortakları arasında Karahallı Kaymakamlığı, Uşak İl Özel İdare Başkanlığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bulunmaktadır. 24 ayda tamamlanması ve konaklama alanlarının faaliyete geçmesi planlanan proje kapsamında, Clandras Mesire alanına 8 adet ekolojik ev, 30 araçlık karavan parkı, 20 çadırlık çadır kamp alanı, macera parkuru, mini kulüp çocuk oyun evi ve 2 adet ortak kullanım alanı duş, wc, mutfak yapılacaktır.

Üniversite Belediye iş birliği ile hazırlanan bu projenin mimarı Ayşenur Altınay Hocamıza tekrar tekrar teşekkür ederiz. Hayırlı Olsun.”

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler