Ürünköy Kavşağı ölüm kavşağı haline mi geldi?

Bu sabah Ürünköy kavşağında meydana gelen kaza ile ilgili Uşak Valiliği basın kuruluşlarına bir bilgi geçti.
Ürünköy Kavşağı ölüm kavşağı haline mi geldi?

Valilikten gelen bilgilere göre; olaya 9 araç karıştı ve 8 kişi yaralandı.

Öte yandan Ürünköy kavşağında sürekli kaza yaşanması vatandaşları da isyan ettirdi. Geçtiğimiz aylarda da aynı yerde meydana gelen trafik kazası sonucunda yine İzmir yolu araç trafiğine kapanmak zorunda kalmıştı.

Uşaklılar, “Ölüm Kavşağı” adını verdiği Ürünköy kavşağının kazaları önleyecek şekilde yeniden düzenlenmesini istiyor.

VALİLİK; “KAZAYA 9 ARAÇ KARIŞTI 8 YARALI VAR”

Uşak Valiliği tarafından kaza ile ilgili basın kuruluşlarına geçilen notta; “Merkez İlçe Ürünköy Kavşağında 08.07.2021 günü saat:08.15 sıralarında Çınarcık Rampasından inen TIR'ın kontrolü kaybetmesi ve duramaması sonucunda olay meydana gelmiş olup ilk belirlemelere göre 2 TIR ve 7 otomobil kazaya karışmış 8 kişi çeşitli yerlerinden yaralanmıştır” bilgilerine yer verildi.


 

“ÖLÜM OLDUĞUNDA VİCDANINIZ RAHAT OLACAK MI?

Uşaklıların yakından tanıdığı Yusuf Zeki Çelik kaza sıarasında aracı ile olay yerinde olduğunu belirterek , burada bir türlü önlem almamakla suçaldığı yetkililere, “Vicdanınız rahat mı? diye sordu..

Çelik, Ürünköy kavşağı ile ilgili eleştirilerini şöyle sıraladı: “Az önce hemen 50 metre önümüzde büyük bir zincirleme kaza oldu. Uşak-İzmir yolu 10.km Ürünköy kavşağında Çınar rampasından aşağı inen bir TIR duramadı ve kırmızı ışıkta bekleyen 8 aracın arasına daldı.

Burada daha önce ışıklı kavşak yoktu ve bu kazalar olmuyordu. Ne zaman buraya kavşak yapılıp trafik ışıkları kondu hemen hemen her hafta kaza olur hale geldi. 2 kilometrelik Çınar rampası inişinin en sonuna bu kavşağı yapıp bu kadar kaza istatistiğinden sonra dahi hala düzeltmek için en ufak bir şey yapmayan yetkililer vicdanınız rahat mı?

Bugün onlarca yaralı vardı. Çok şukur ölen vatandaşımız yoktu ama ölenler olduğunda rahat uyku uyuyabilecek misiniz? Bu kadar uzun bir rampanın inişinde 30 ton yükü olan bir TIR’ın duramama ihtimali her zaman vardır. Ben otomobili bile rampanın ortasından itibaren yavaş yavaş frenleyerek zor durduruyorum.

Artık buraya bir çözüm bulun. İnsanlarımız ölmesin. Lütfen.”

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler