Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün? Kadir Gecesinde ne oldu?

Müslümanlar için Ramazan ayı ne kadar önemliyse Kadir Gecesi de o kadar önemli. Ramazan oruçlarının tutulduğu bugünlerde Kadir Gecesi ne zaman? araştırması hız kazanmış durumda. Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün? İşte detaylar..
Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün? Kadir Gecesinde ne oldu?

Kur-an’ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bu önemli gece manevi huzuru ile herkesi kendine çekiyor. Kadir Gecesi maneviyatını yaşamak isteyenler Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün? Kadir Gecesi’nde ne oldu? Sorusuna yanıt arıyor.

Müslümanlar tarafından Kadir Gecesi araştırmaları devam ediyor. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin hangi güne denk geleceği şimdiden merak edilmiş durumda. Duaların kabul edildiği kutlu gece olarak tanımlanan Kadir Gecesi’ne kaç gün kaldı? Kadir Gecesi ne zaman eda edilecek?

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Kadir Gecesi için beklenen açıklama geldi. Aktarılan son habere göre bu sene Kadir Gecesi 5 Nisan 2024 tarihinde eda edilecek. Buda Ramazan ayının 27. Gecesine denk geliyor.

KADİR GECESİNDE NE OLDU?

Kadir Gecesi Müslüman alemi için son derece önemli bir gecedir. Kadir Gecesi, günahlardan arınma gecesi olarak tanımlanıyor. Bu önemli gecede Kur’an-ı Kerim Hz. Peygamber’e (s.a.v) indirilmiştir. Melekleri yeryüzüne göndererek, o geceyi hayırlı kılmıştır. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde aynı adı taşıyan surede şu şekilde belirtilmiştir:

“Doğrusu biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail (a.s.) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. Gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir”

Diğer güncel haberler:

KADİR GECESİNİN ÖNEMLİ

Gecelerin en feyizlisi ve en bereketlisi olan Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’i bu gece indirilmeye başladı. Kadir suresi,1’de bu açıkça ifade edilmiştir. Aynı zamanda Bakara Suresi’nin 185. Ayetinde de Kur’an’ın Ramazan ayında indirildiği belirtilmiştir.