Japon mimar Hiroyuki Unemori ülkesindeki depreme dayanıklı kentleri nasıl inşa ettikleri açıkladı

Ünlü Japon mimar Hiroyuki İzmir'de katıldığı bir programda kendi ülkesinde depreme dayanıklı olarak yapılan yapıların özelliklerini açıkladı.
Japon mimar Hiroyuki Unemori ülkesindeki depreme dayanıklı kentleri nasıl inşa ettikleri açıkladı

Ünlü Japon mimar Hiroyuki Unemori İzmir'de düzenlenen İkinci Yıldızın İktisat Kongresi'ne katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Japon mimar Hiroyuki Unemori 6 Şubat'ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Japonya'daki depreme dayanıklı kentlerin nasıl inşa edildiğini ve bu aşamaları tek tek anlattı. Hiroyuki Unemori önce geçici konut ve altyapı çalışmalarının yapıldığını daha sonra ise yeniden yapılandırma sürecinin başlatıldığını açıkladı. 

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem 11 ilde büyük yıkımlara sebep oldu. Ünlü Japon mimar Hiroyuki Unemori İzmir'de düzenlenen İkinci Yıldızın İktisat Kongresi'ne katılarak burada depreme dayanıklı konutların nasıl yapılması gerektiğini açıkladı ve altyapı çalışmaları ile ilgili önemli noktalara değindi. 

Şehirlerin oluşturulurken yüzyıl içerisinde dayanıklı olacak şekilde düşünülmesi gerektiğini söyleyen Unemori bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Daha sonra Japonya'da kurulan depreme dayanıklı kentlerin nasıl oluşturulduğu ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

ÖNCE GEÇİCİ KONUT VE ALTYAPIYI ORTAYA KOYDUK

Ünlü Japon mimar Hiroyuki Unemori İzmir'de İkinci Yıldızın İktisat Kongresi'nde ülkesindeki depreme dayanıklı konutların nasıl oluşturulduğu ile ilgili bilgiler verdi. Unemori yapmış olduğu açıklamalarda Japonya'da her yıl 6'nın üzerinde büyüklüğe sahip 20 depremin meydana geldiğini açıkladı.

Bu sebeple şehir planlaması yapılırken bu depremlerin göz önünde bulundurulduğunu söyleyen mimar bina standartlarının geliştirilerek daha sonraki depremlere dayanıklı hale getirildiğini açıkladı ve şöyle devam etti; "Önce geçici konut ve altyapıyı ortaya koyduk. Daha sonra yeniden yapılandırma sürecini tamamladık. Sonra toplum merkezleri gibi kamuya açık binalar yapıldı." dedi. 

İlgili Haberler