Hazine Bakanlığı deprem desteğine haciz uygulaması ile ilgili iddialara açıklık getirdi!

hiçbir
Hazine Bakanlığı deprem desteğine haciz uygulaması ile ilgili iddialara açıklık getirdi!

Hazine Bakanlığı deprem desteğine haciz uygulaması ile ilgili iddialara açıklık getirdi!: Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında devletin depremzedelere vereceği deprem desteğine vergi dairesinin el koyacağına dair iddiaları yalanlayan Hazine Bakanlığı bu söylentilere son noktayı koydu. Hazine Bakanlığı 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremden bu yana deprem bölgelerinde herhangi bir haciz işlemi uygulamasının gerçekleştirmediğini ifadelerine ekledi. 

Bazı sosyal medya hesaplarının yapmış oldukları depremzedelere verilen 10 bin TL'lik desteğe vergi dairelerinin el koyduğu ve haciz işlemi uyguladığı haberlerinin yalan olduğunu söyleyen Bakanlık depremin gerçekleştiği günden itibaren deprem bölgelerinde hiçbir alacağın tahsili için herhangi bir haciz işlemi gerçekleşmediğini söyledi. 

Hazine Bakanlığının yapmış olduğu açıklamalara göre depremin gerçekleştiği günden iki gün sonra yani 8 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile vergi dairelerince yapılacak olan haciz işlemlerinin durdurulduğu açıklandı.

HAZİNE BAKANLIĞI İDDİALARI YALANLADI

Daha önce haciz işlemi olan bir vatandaşa dahi deprem için verilen destek ücreti olan 10 bin TL'ye asla dokulunmadığını ifade eden Bakanlık bu konudaki açıklamalarına şöyle devam etti;

"Bu konuda sadece, deprem tarihinden önce konulmuş hacizler üzerine yine depremden önce vergi dairesine aktarılması talep edilmiş paraların vergi dairelerine intikali söz konusu olabilir. 

Böyle bir işlem varsa dahi bu işlemler, deprem tarihinden önce başlamış ancak deprem tarihinden sonra sonuçlanmış spesifik örneklerdir. 

Bu kapsamda konunun hukuki boyutuna ve yapılan işlemin mahiyetine bakılmadan, depremzedelere devletin yaptığı yardımlar haczediliyor şeklinde paylaşımlar yapmak en basit tanımla yanıltıcı bilgi paylaşmaktır. 

Devletimizin bu acı günde vatandaşları için yaptığı tüm iş ve işlemleri yok sayma amacı güden bu tür paylaşımlara vatandaşlarımızın itibar etmeyeceğine olan inancımız tamdır." şeklinde ifadelere yer verildi. 

İlgili Haberler