Bakanlıktan açıklama geldi! Bu şartı taşıyanlara 2600 TL yardım parası PTT'den ödenecek

Türkiye'de devlet tarafından zor durum olan vatandaşlara sağlanacak olan destek ödemeleri devam ediyor.
Bakanlıktan açıklama geldi! Bu şartı taşıyanlara 2600 TL yardım parası PTT'den ödenecek

Bakanlıktan açıklama geldi! Bu şartı taşıyanlara 2600 TL yardım parası PTT'den ödenecek - Türkiye'de devlet tarafından zor durum olan vatandaşlara sağlanacak olan destek ödemeleri devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelen haberlere göre bir yardım paketi açıklaması daha yapıldı. İhtiyaç sahibi kişilere PTT tarafından en az 900 en fazla 2600 TL arasında yardım ödemeleri yapılacak iken bu şartı sağlayacak olan kişilere de nüfus kimlik kartları ile gitmeleri durumunda da PTT üzerinden ödemeler hesaplarına aktarılacak.

Ülke geneli dar gelirli ailelere sağlanacak olan sosyal yardımlar Şubat ayında da kaldığı yerden devam ediyor. Yardımlara muhtaç ve ihtiyaçlarını da karşılamakta güçlük çekecek olan vatandaşlara başvurularını gerçekleştirmeleri durumunda destek ödemeleri gerçekleştirilecek. İhtiyaç sahibi kişilere başvuru işlemlerini tamamlamalarından hemen sonra da PTT üzerinden nakit destek ödemelerinin gerçekleştirileceği belirtildi.

DESTEKTEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, gerekli durumlarda, afet riski altındaki yapılardan anlaşmayla tahliye edilen hak sahipleri ile gecekondu sahiplerine kira yardımı yapılabilecek, bankalardan kullanacakları kredilere faiz desteği verilebilecek.

2600 TL'YE KADAR KİRA YARDIMI YAPILACAK

Bakan Kurum tarafından daha önce 1150 TL'ye kadar verilen kira yardımlarını 1500 TL'ye ve 2 bin lira olarak verdikleri yardım tutarlarını da 2 bin 600 TL'ye çıkardıklarını ifade etti. Bakan Kurum “Vatandaşlarımıza kentsel dönüşüm sürecinde Bakanlığımız olarak 600 bin liraya kadar kredi desteğinde 600 baz puan da destek sağlamış olacak. Bu 400 bin liraydı. 400 baz puandı. Bunu da 600 bin lira yani 600 baz puana çıkarıyoruz. 2 bin lira verdiğimiz yerlerde de kira yardımlarımızı 2 bin 600 liraya çıkarmış oluyoruz. Tüm Türkiye'de bu güncellemeleri inşallah yapacağız ve eylül ayı itibariyle de vatandaşlarımıza, milletimize kira yardımlarımızı güncellenmiş fiyatlar üzerinden yapacağımızı da burada bir kez daha ifade etmek isterim.” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler