İçişleri Bakanı Soylu açıkladı! Hasarlı binalara giriş yasaklandı

İçişleri Bakanı Soylu Hatay'daki incelemeler sonrasında basın toplantısı yaptı. Basın toplantısı esnasında hasarlı binalara giriş yapılmasının yasak olduğunu bildirdi.
İçişleri Bakanı Soylu açıkladı! Hasarlı binalara giriş yasaklandı

İçişleri Bakanı Soylu açıkladı! Hasarlı binalara giriş yasaklandı: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hatay'da incelemelerde bulundu. Bu incelemelerin ardından yapmış olduğu basın toplantısında hasarlı binalara girişin yasaklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Soylu depremlerin devam ettiğini söyleyerek tüm kolluk birimlerine talimat verdiğini ve kimsenin hasarlı binalara girmesine izin verilmeyeceğini açıkladı. Bu evlerden eşya taşımaya yönelik bir sürecin söz konusu olmadığını ve girilmesinin yasak olduğun duyurdu. 

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden 11 il kötü şekilde etkilendi. Birçok bina yıkılırken binlerce bina ise hasarlı hale geldi. 20 Şubat tarihinde Hatay merkezli 6.4 ve 5.8 büyüklüklerindeki depremlerden sonra ise yine birçok insan enkaz altında kaldı. Yerbilimci uzman isimlerden gelen uyarılar doğrultusunda deprem hakeretliliğinin devam ettiği konusuda uyarılar geliyor. Hatay depreminden sonra aynı büyüklüklerde gerçekleşecek olan bir Adana depremi bekenmekte.

Hal böyle olunca İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu Hatay'da yapmış olduğu incelemeler sonrasında hasarlı binalara girişlerin tamamen yasaklandığını ve bu binalardan eşya taşımak gibi işlemlerin mümkün olmadığını açıkladı. 

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

İçişleri Süleyman Soylu Hatay'da arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek konuşmalarına şöyle devam etti;  "Depremin meydana getirdiği enkazda arama-kurtarma çalışmaları yapılıyor. Ağır hasarlı binalar çıktı. Bu tespit çalışması devam ediyor. Vatandaşımıza bilgi vermek isteriz. Bu sonuçlar nihai sonuçlar değil. İtiraz edilebilir. Orta hasarlı bir binası olan vatandaşın itirazı üzerine binası tekrar incelenebilir. Evi az hasarlı olan bir vatandaşımız, tekrar değerlendirilmesini isterse ekipler tekrar oraya gidecektir." ifadelerini kullandı. 

HASARLI BİNALARA GİRİŞ KESİNLİKLE YASAKTIR

Bakan Soylu deprem hareketliliğinin devam ettiğini vurgulayarak bu iş sonuçlanıncaya kadar binalarda bir işlem yapılmayacağını söyledi. Acil yıkılacak binalara girilmesinin kesinlikle yasak olduğunu söyledi ve şöyle devam etti;

"'Benim orada eşyam var, 1 saat girim' gibi bir durum söz konusu değildir. Artçı Deprem bize göstermiştir ki, deprem hareketliliği devam ediyor. Tüm kolluk birimlerimize talimat verdim. Kimse bu evlere giriş yapmayacak. Buradan bir eşya taşımaya yönelik bir süreç söz konusu değil, girilemez, yasaktır." dedi. 

İlgili Haberler