Banaz efsane başkanına ağlıyor

Banaz Belediyesi eski başkanlarından emekli öğretmen ve işadamı Necati Akın hayatını kaybetti.
Banaz efsane başkanına ağlıyor

Ölümü ile tüm Banaz ilçesini yasa boğan Necati Akın (88) öğretmenlik ve müfettişlik görevlerini tamamladıktan sonra 1979 yılında emekli olarak Banaz ilçesinde inşaat malzemeleri satmaya başladı.

 

Akın 1984 yılında o dönem var olsan Sosyal Demokrat Halkçı Parti’den Banaz Belediye Başkan adayı oldu ve 1984 yılından 1989 yılına kadar Banaz Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

Başkanlığı döneminde Banaz ilçesine ilk imar planını çizdiren Akın, Çokaran suyunu da ilçeye getirerek su sıkıntısı çeken Banazlıların gönlünde taht kurdu.

Banaz Tarım Ürünleri Anonim şirketini(BANTAŞ) kurulmasında da çok çaba harcayan Necati Akın, Banaz Nişasta ve mısır özü fabrikası kurulması konusunda uğraşmış ve kurucu ortakları arasında yer almıştır.

Aynı zamanda iş insanı ve geçmiş dönemlerde CHP Uşak Milletvekili adayı olan İsmet Akın’ın babası olan Necati Akın’ın, bugün Banaz Merkez Camisinde kılınacak ikindi namazının ardından Banaz  Belediye Mezarlığında toprağa verileceği açıklandı.

Bizde www.usakgundem.com İnternet Haber sitesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine ve tüm Banaz ilçesine baş sağlığı dileriz.

(SALİH KILINÇ /HABER)

İlgili Haberler