EGM 10 BİN POLİS ALIMI 2024! 10 bin polis alımı ne zaman başlayacak, şartları ne?

EGM 10 bin polis alımı en sık araştırılan konular arasında bulunuyor. Polis olmak isteyen binlerce kişi EGM’nin polis alım ilanlarını yakından takip ediyor. 10 bin polis alımı ne zaman başlayacak, şartlar belli oldu mu? Detaylar haberimizde
EGM 10 BİN POLİS ALIMI 2024! 10 bin polis alımı ne zaman başlayacak, şartları ne?

2024 EGM polis alımı için son açıklama bilindiği üzere İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından gelmişti. Yerlikaya, yaptığı açıklamasında yeni polis alımları için bekleyenleri heyecanlandırmıştı. Polis olmak isteyen binlerce aday detayları merak etmeye başladı. EGM 10 bin polis alımında son gelişmeler..

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANMIŞTI

Resmi Gazete’de geçtiğimiz ay önemli bir ilan yayımlanmıştı. Aktarılan son habere göre EGM merkez teşkilatı için 500 polis memuru, 90 başmüfettiş, 10 merkez emniyet müdürü; taşra teşkilatı için ise 9 bin 500 polis memuru, moral eğitim merkezi müdürü ve moral eğitim merkezi müdür yardımcısı alımı yapılacağı açıklanmıştı.

Alımlara ilişkin sayılar duyurulurken, polis alımında başvuruların ne zaman başlayacağı ve adayların taşıması gereken başvuru şartları da merak konusu oldu.

BAKAN YERLİKAYA’DA AÇIKLAMA

Bakan Yerlikaya, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında ise “Yakın zamanda 10.000 polis alımıyla ilgili bir duyuru yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

EGM 10 BİN POLİS ALIM ŞARTLARI

EGM polis alımları için başvuru şartlarını açıklamadı. Ancak geçtiğimiz dönemlerde yapılan polis alımları için aranan şartlar şu şekildeydi:

  1. TC vatandaşı olmak
  2. Lise, ön lisans ya da lisans mezunu olmak
  3. KPSS için belirtilen baraj puanına sahip olmak
  4. En az 18 en fazla 30 yaşında olmak
  5. Silah taşımaya engel bir durumunun olmaması

EGM 10 BİN POLİS ALIMI NE ZAMAN?

EGM 10 bin polis alımı için henüz tarih açıklaması yapılmadı. Tarih açıklaması yapıldığı an haberimize eklenecektir.