Uşak TOKİ iş yeri kura çekimi ne zaman yapılacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ iş birliği ile hayata geçirilen sosyal konut projesi pek çok vatandaşa konut, arsa ve iş yeri sahibi olmalarının kapısını araladı. Kura çekimleri tüm hızıyla devam ederken iş yeri kuraları için takvim belirlendi. Bu kapsamda vatandaşlar Uşak'ta iş yeri kuralarının yapılacağı tarihi araştırmaya başladı.
Uşak TOKİ iş yeri kura çekimi ne zaman yapılacak?

Uşak TOKİ iş yeri kura çekimi ne zaman yapılacak? - Türkiye'de artan arsa, daire, iş yeri gibi taşınmazların yanı sıra hızla yükselen kiralar da vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Devletin artan fiyatlara karşı hamle olarak geliştirdiği 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesi ile düşük gelirlinin ev, arsa ya da iş yeri sahibi olunmasının önü açıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ortaklığında hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında kura çekimleri devam ediyor.

TOKİ İŞ YERİ KURA TARİHLERİ 

'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesinde noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimleri devam ederken iş yeri kuraları için de tarihler verildi. Uşaklılar ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan iş yeri kura takviminin detaylarını merak ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, iş yeri kuralarına ilişkin Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Uşak'ta da kuraların yapılacağı tarihi paylaştı. 13-17 Mart haftasına ait kura takvimi belli oldu. Bakan Kurum bu kapsamda yaptığı açıklamada ''Konut ve arsa kuralarımız devam ederken sıra iş yerlerine geldi. 12 ilde, 3 bin 106 iş yeri için 15 Mart’ta kuraları çekmeye başlıyoruz.'' dedi. 

15 MART'TA İŞ YERİ KURALARI BAŞLIYOR

Bakan Kurum'un açıklamalarına göre 'İlk İş Yerim' kuraları 15 Mart tarihinde  başlayacak. Konya, Isparta, Afyonkarahisar, Ankara, Denizli, İzmir, Kastamonu, Tekirdağ, Trabzon ve Van olmak üzere 12 il ve ilçede 3 bin 106 hak sahibi için çekilecek. Ancak Uşak'ın iş yeri kura çekimlerinin yapılacağı tarih henüz belli olmadı. Bakan Kurum, 13-17 Mart tarihleri arasında 21 bin 120 hak sahibi için müstakil ve müşterek arsa kuralarının noter huzurunda şu illerde çekileceği belirtti. Bu açıklamada ise Uşak Merkez'de 330 müstakil ve müşterek arsa için kura yapılacağı belirtildi.

İlgili Haberler