Depremde vefat eden kişi sayısı 39 bin 672'ye yükseldi!

İçişleri Bakanı Soylu depremde hayatını kaybeden kişi sayısının 39 bin 672 kişiye yükseldiğini açıkladı.
Depremde vefat eden kişi sayısı 39 bin 672'ye yükseldi!

Depremde vefat eden kişi sayısı 39 bin 672'ye yükseldi!: Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen iki deprem sonrasında 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 39 bin 672'ye yükseldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaşanan deprem felaketinin 12.gününde yaşanan can kaybının 39 bin 672'ye yükseldiğini açıkladı. Yaralı sayısının ise 108 bin 68 kişi olduğunu bildirdi. 

Merkez üssü Kaharmanmaraş Pazarcık ve Elbistan olan iki deprem sonrasında birçok ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Enkaz arama kurtarma çalışmaları devam ederken her geçen saat hayatını kaybeden kişi sayısında artış yaşanıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu güncel can kaybını ve yaralı sayısı kamuoyuna açıkladı. 

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN KİŞİ SAYISI 39 BİN 672'YE YÜKSELDİ

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki deprem sonrasında 11 ilde büyük hasarlar meydana geldi. Birçok vatandaşın enkazdan sağ çıkarılmasının yanında binlerce vatandaşımız ise hayatını kaybetti. Her geçen saat hayatını kaybeden sayısının artması ile yapılan açıklamalarda vefat sayısı güncelleniyior. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hayatını kaybedenlerin sayısının 39 bin 672'ye yükseldiğini duyurdu. Ayrıca yaralı sayısı ise 108 bin 68 olduğu öğrenildi.

Yaşanan deprem felaketinden sonra ilk arama kurtarma ekibinin 9.30'da deprem bölgesine ulaştığını söyleyen Soylu yolun ortadan bölündüğünü söyleyerek temas bir saatten sonra kesildi dedi. Havanın soğukluğuna da değinen Soylu açıklamalarına şöyle devam etti;

"Orada o saatten itibaren mücadele başladı. Depremin merkezi Pazarcık'ın Eğirli Köyü'ne gitmeye çalıştık. İkinci depremle karşılaştık. Önümüzde bir araba takla attı. Şehre dönüp süreçleri takip etmeye çalıştık. Yıllardan beri Türkiye Deprem hazırlıklarını sürdürüyor. 3-4 yıldır 106 üzerinde arama kurtarma ekibi yaptık. Aslında hazırlığımız İstanbul depremiydi.

2019'da yaptığımız hazırlıklardan biri Risk Azaltma Planı'na Kahramanmaraş'ta başladık. Planları bütün illere yönelik bitirdik. 2023 yılını afet tatbikat yılı ilan ettik. Mersin Akkuyu Nükleer Santral, dahil olmak üzere, hastaneler dahil olmak üzere 97 bin deprem tatbikatı yaptık. 620 bin afet gönüllüsü oluşturduk. Son 3 yılda hangi tecrübeyi yaşamışsak o sonucu sisteme aktarmaya çalıştık" dedi. 

İlgili Haberler