Çevre Bakanı Kurum afet konutları ile ilgili açıklama yaptı! 3/4 katı geçmeyecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum afet bölgelerinde yapılacak olan konutlar için detayları açıklamalar yaptı. Katların zemin kat da dahil olmak üzere 3/4 katı geçmeyeceğini söyledi.
Çevre Bakanı Kurum afet konutları ile ilgili açıklama yaptı! 3/4 katı geçmeyecek

Çevre Bakanı Kurum afet konutları ile ilgili açıklama yaptı! 3/4 katı geçmeyecek: Çevre Bakanı Kurum afet konutları ile ilgili açıklama yaptı! 3/4 katı geçmeyecek: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki depremden sonra 11 ilde büyük yıkımların olmasından kaynaklı afet konutları yapılması ile ilgili açıklamalar yapmaya devam ediyor. Bakan Kurum afet konutları ile ilgili herkesin beklediği o açıklamayı yaptı. Kurum "Konutlarımız zemin artı 3-4 katı geçmeyecek ve yöresel mimari ihtiyaçları doğrultusunda inşallah oranın kültürüne, geleneğine, göreneklerine göre planlanmış ve bu plan çerçevesinde yapılmış olacak." şeklinde konuştu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu depremden kötü etkilenen Gaziantep AFAD merkezindne bir araya geldi. Deprem sonrasında yapılacak olan çalışmalar ile ilgili detaylı bilgi veren kurum hasarlı binaların tespit çalışmalarının yerinde incelediklerini söyledi. Enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Kurum acil ve öncelikli yerlerden başlamak üzere yıkım süreçlerinin de özenle yürütüldüğünü açıkladı.

BİNALARIN YAPILACAĞI ALANLAR NETLEŞTİ

Kahramanmaraş depreminden etkilenen 11 ilde yapılacak olan afet konutları ile ilgili açıklamalar yapan Kurum binaların yapılacağı alanların belirlendiğini söyleyerek konuşmalarına şöyle devam etti;  "Bugün itibarıyla hemen hemen her ilimizde, depremden etkilenen illerimizde yerleşim alanlarına ilişkin yerler belirlendi." dedi. Tüm ekiplerin, mühendislerin, mimarların, uzmanların söz konusu alanlara ilişkin ayrıntılı jeolojik etüt raporları hazırladığına dikkati çeken Bakan Kurum, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konut yapım seferberliğini yürüteceğiz." şeklinde konuştu. 

KATLAR 3/4'Ü GEÇMEYECEK

Bakan Kurum hasar tespit çalışmalarının bittiği yerlerde afet konutlarını vatandaşlara en kısa sürede teslim etmek adına hemen başlanacağını söyledi. Katların ise zemin katta dahil olmak üzere 3/4 katı geçmeyeceğini söyledi ve konuşmalarına şöyle devam etti;

"Konutlarımız zemin artı 3-4 katı geçmeyecek ve yöresel mimari ihtiyaçları doğrultusunda inşallah oranın kültürüne, geleneğine, göreneklerine göre planlanmış ve bu plan çerçevesinde yapılmış olacak. Eski yerleşim alanlarına ilişkin mevcuttaki imar yoğunluğunun, zeminlerin detaylı bir şekilde incelenmesine müteakip, eğer zeminlerinde problem varsa fay hattına yakınlığı söz konusuysa burada da vatandaşımızı mağdur etmeyecek şekliyle her türlü imar kısıtlaması, bina yüksekliği ve yoğunluğu dahil, yapılaşma dahil her türlü kısıtlamayı da içerir bir süreci yürüteceğiz." diyerek konuşmalarına son verdi. 

İlgili Haberler