Bakan Soylu depremde son durumu anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı!

Bakan Soylu katıldığı canlı yayın programında deprem bölgesindeki son durumu açıklarken göz yaşlarına hakim olamadı.
Bakan Soylu depremde son durumu anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı!

Bakan Soylu depremde son durumu anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı!: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu deprem bölgelerindeki son durumu aktarmak için katıldığı canlı yayında depremzede ile olan bir anısını anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı. Bakan Soylu Kahramanmaraş'ta sabah 3.00/4.00 saatleri arasında kontrol amacı ile gittiği bir enkazıda karşılaştığı bir teyze ile yaşadığı diyaloğu anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı. Bakan Soylu "Teyzemiz beni gördü. Yüzüme baktı, ayağa kalktı. 'Ne olur otur' dedim. 'Benim devletim gelmiş' dedi. '7 cenazem var. Devletim gelince ayağa kalkmak zorundayım' dedi. Büyük ve asil bir milletin evladıyız." şeklinde konuştu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programına katıldı. Katıldığı canlı yayın programında Kahramanmaraş merkezli  yaşanan deprem ile ilgili son durumları aktarmak istedi. Yaşadığı bir anıyı anlatırken ise göz yaşlarına canlı yayında hakim olamadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hayatını kaybedenlerin sayısının toplamda 39 bin 672'ye yükseldiğini söyledi.

CANLI YAYINDA GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı canlı yayın programında merkez üssü Kahramanmaraş olan asrın felaketi ile ilgili son durumu açıklamak istedi. Kahramanmaraş'ta bir enkazda karşılaştıkları teyze ile arasında geçen diyaloğu anlatmak isteyen Soylu göz yaşlarını tutumayarak boğazı düğümlenerek konuşmasına devam etti. İşte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları sırasında yaptığı konuşmanın tamamı;

"Bazen görülen tablolar karşısında insan olarak etkileniyoruz. Anneler var, babalar var. Çocuksuz kalanlar, evlatlarını kaybedenler var. Ben bir enkaz başına gittim Maraş'ta. Sabah 03.00-04.00 arasıydı. Bir teyzemiz beni gördü. Yüzüme baktı, ayağa kalktı. 'Ne olur otur' dedim. 'Benim devletim gelmiş' dedi.

'7 cenazem var ama devletim gelince ayağa kalkmak zorundayım' dedi. Bunu şunun için söylüyorum, büyük ve asil bir milletiz. Bu ekip inanıyorum ki, milletimize mahcup olmadan, gelecekte böyle bir şey olduğu zaman bu yıkıntıyla karşılaşmayacak anlayış bırakacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler