Deprem öldürmez Allah öldürür diyen Profesör hakkında soruşturma başlatıldı

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında tam 10 ilde birçok can kaybı yaşandı. Bunun üzerine Bilecik'te bir öğretim üyesi tarafından sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapıldı. Bu paylaşımda bina öldürmez Allah öldürür ifadelerine yer verdi. Savcılık ise harekete geçti.
Deprem öldürmez Allah öldürür diyen Profesör hakkında soruşturma başlatıldı

Deprem öldürmez Allah öldürür diyen Profesör hakkında soruşturma başlatıldı: Tüm Türkiye'yi yasa boğan tam 10 ilde etkili olan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunun üzerine Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Göker hakkında soruşturma başlatıldı. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Göker Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda  'Deprem veya binalar öldürmez, Allah öldürür. O da eceli geleni. ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Şeyh Edebali Üniversitesinden açıklama yapıldı. Bu açıklamada Üniversitenin Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi olan Görek hakkında soruşturma açıldığı belirtildi. Soruşturma sonucunun da paylaşılacağı açıklandı. 

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Göker kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu bu paylaşımdan dolayı Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Başsavcılık Göker hakkındaki soruşturmanın 'Halkı yanlış yönlendirme, bilgilendirme, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma'' gibi suçlamalar sebebiyle olduğunu açıkladı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Göker sosyal medya hesabı üzerinden "Deprem veya binalar öldürmez, Allah öldürür. O da eceli geleni. Depremde ölenler aynı anda Mars'ta bile olsalar yine öleceklerdi." ifadelerini kullanarak paylaşımda bulundu. 

Bilecik Cumhuriyet Başsavclığı tarafından yayınlanan bu paylaşım sonrasında halkı yanlış yönlendirme, bilgilendirme, halkı yanıltıcı bigiyi alenen yayma gibi suçlardan dolayı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Göker hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı. Soruşturmanın sonucunun ise kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi. 

İlgili Haberler