Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 100 bin TL verilecek!

Tüm dünyanın gündemine damga vuran Kahramanmaraş merkezli depremin meydana gelmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşitli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 100 bin TL verilecek!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremden çevre 10 il şiddetli derecede etkilenirken birçok bina toza döndü. Binaların yıkılmasının ardından vatandaşlar enkaz altında kalırken hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bini geçti. Yaralı sayısının 100 bini geçtiği Kahramanmaraş depremi asrın felaketi olarak adlandırılırken felaketin 10 .gününde enkaz altında arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor. 

100 BİN TL NAKDİ YARDIM VERİLECEK!

Tüm dünyanın gündemine damga vuran Kahramanmaraş merkezli depremin meydana gelmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşitli açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde depremzede vatandaşların maddi yaraları sarılmaya çalışılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan maddi anlamda evini kaybeden vatandaşlar için  düzenelencek bir çok yardımı açıkladı. Geçiş dönemide depremzede hanelere 15 bin TL para yardımı yapılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda evini kaybeden vatandaşlara bir sene içerisinde konut sözü verdi. 

15 bin TL hane içerisine yardım yapacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yardımın yanı sıra 2 bin TL ila 5 bin TL arasında kira yardımında bulunacağını belirtti. Depremzedelerin en azından maddi anlamda kaybettiklerinin yeniden yerine konabilmesi adına birçok destek düzenlenmeye devam edilirken 100 bin TL nakdi yardım yapılacağı da belirilti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında  "Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz" açıklamasını yaptı.

100 BİN TL ANKDİ YARDIM KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 100 bin TL nakdi yardım açıklamasının ardından birçok kişi 'nakdi yardımı kimler alabilir, nereden başvuru yapılır?' sorularını aratmaya başladı. Canlı yayında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söylemişti;

İlk etapta oturulamaz hale gelen hane başına 15 bin lira taşınma ve 5 bin lira ile 2 bin lira arasında kira yardımı. Hane başına 10 bin lira destek yardımı yapacağımızı açıklamıştık. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz. Vatandaşlarımıza ilave destekler de yapacağız. Devlet ve millet olarak elele vererek hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız.

100 BİN TL NAKDİ YARDIM BAŞVURU DETAYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 100 bin TL nakdi yardımın detayları henüz belli olmadı. Nakdi yardım ile ilgili başvuruya dair detayların tümü açıklandığında anında haberdar olmak için usakgundem.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız. 

İlgili Haberler