İş Bankası'ndan deprem bölgesine 10 milyar yardım!

Deprem bölgesinde bulunan depremzedeler için yardımlar devam ederken İş Bankası tarafından yapılan açıklama ile AFAD'a dev yardımda bulundukları öğrenildi.
İş Bankası'ndan deprem bölgesine 10 milyar yardım!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaşanmasının ardından bölgeye destekler de sürmeye devam etti. Özellikle de bankalar tarafından yapılan peş peşe açıklamalar ile birlikte deprem bölgesinde bulunan depremzedeler için destekde bulunacağı ifade edildi. Türkiye'nin hatta dünyanın dört bir yanından çok sayıda vatandaş deprem bölgesinde maddi, madevi yardımda bulunmak için çabalarken İş Bankası da son açıklaması ile birlikte 1 milyar bağış yaptığnı duyurdu! 

1 MİLYAR YARDIM YAPILDI! 

Türkiye iş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran tarafından yapılan "Bölgedeki yaraların sarılmasının ne yazık ki uzun zaman alacağı anlaşılıyor. İlk günden bu yana milletçe ortaya koyduğumuz dayanışmayla, ayakta kalma mücadelesiyle eminim bu zor günleri de hep birlikte, el ele vererek atlatacağız. Biz de geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemiz için gövdemizi taşın altına koyarak gereğini yapmaya devam edeceğiz. Yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyor, yaşadığımız bu karanlık günlerin en kısa sürede geride kalmasını umut ediyorum" ifadeleri ile İş Bankası tarafından depremden etkilenen vatandaşlara desteklerin verilmeye devam edileceği öğrenildi. 

Yapılan bu yardım İş Bankası tarafından “Biz Beraberiz, Yalnız Değilsiniz” sloganı ile duyuruldu. 

KREDİLER FAİZSİZ ÖTELENECEK! 

İş Bankası tarafından gerçekleştirilen bu bağışın ardından depremde ağır hasar gören Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri için çiftçi, esnaf gibi küçük işletmecilerin,

• Belirtilen şubeleriyle ilgili sunduğu genel bankacılık hizmetlerinden 31 Ağustos 2023’e kadar herhangi bir ücret ve masraf almayacağını,
• Kullandırmış olduğu tüm bireysel ve ticari kredilerin ödemelerini (ek hesap, kredi kartı borçları ve gayrinakdi kredi komisyonları da dahil olmak üzere), talebe bağlı olmaksızın 31 Ağustos 2023’e kadar 6 ay süreyle faizsiz olarak ötelediği banka aracılığı ile duyurulurken bunun yanı sıra da deprem nedeni ile hasar gören son 5 il için de KOBİ’ler ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmelere 

• Bireysel ve ticari kredi, ek hesap ve kredi kartı borçları ile gayrinakdi kredi komisyonları, talebe bağlı olmaksızın 1 ay süreyle faizsiz olarak ötelendi.
• 1 ay süreyle söz konusu şubelerle ilgili sunulan genel bankacılık hizmetlerinden ücret ve masraf alınmayacağı ifade edildi. 

İlgili Haberler