Deprem bölgelerinde eğitime ne zaman başlanacak?

Deprem bölgelerinde eğitim ve öğretime ne zaman başlanacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Malatya'da yaptığı açıklamalarda deprem ile ilgili açıklamalar yaparak 10 ilde eğitim ve öğretime ne zaman başlanacağına dair bilgiler verdi.
Deprem bölgelerinde eğitime ne zaman başlanacak?

Deprem bölgelerinde eğitime ne zaman başlanacak?: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer depremden etkilenen 11 il için eğitime ara verildiğini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük deprem sonrasında 11 ilde hayat durma noktasına geldi. Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken bu illerden nakledilen öğrencilere yatılı ve burslu olarak pansiyon hizmeti verildi. Bu konuda Milli Eğitim Bakanı Özer 71 ildeki kapasitenin ise 521 bin 735 olduğunu duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Malatya'da düzenlenen basın toplantısında ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Malatya'da her geçen gün durumların daha da iyiye gittiğini söyleyen Özer şehirde yeme, içme ve barınma ile ilgili herhangi bir sorunun kalmadığını da bildirdi. Bakan Özer Malatya'da yaptığı açıklamalarda şehirdeki son durumu açıkladı. Özer "Enkazların kontrollü bölgeye sevki yapılıyor. Yıkım çalışmaları başladı. Yine aynı zamanda imar çalışmalarıyla ilgili işlemler de sürüyor. Konteyner çalışmalarında en hızlı giden illerimizden birisi Malatya. 18 bölgede 10 binin üzerinde konteynerin çalışması yapılıyor, 1060 tanesi de hizmete girdi, vatandaşlarımız buralarda yaşamaya başladı" ifadelerine yer verdi. 

10 İLDE EĞİTİM VE ÖĞRETİME NE ZAMAN BAŞLANACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Malatya'da yaptığı açıklamalar ile ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Malatya'da enkaz kaldırma çalışmalarının başladığını söyleyen Özer en kısa sürede şehrin toparlanacağını da bildirdi. Eğitim ve öğretime depremlerden sonra ara verilmişti. Öğrenciler ve veliler tarafından eğitimin tekrar ne zaman başlayacağı ise merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanı Özer yaptığı açıklama ile eğitimin ne zaman başlayacağını kamuoyuna duyurdu.

Bakan Özer "10 ille ilgili değerlendirmemizi de salı günü itibarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Hangi il ve ilçede 1 Mart itibarıyla eğitim-öğretime başlayacağız, hangilerinde erteleme yapacağız kamuoyuyla paylaşacağız." diyerek depremden etkilenen bu 10 il için eğitim ve öğretime 1 Mart 2023 tarihinde başlanacağını söyledi. 

Tüm Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra 11 ilde yaralar sarılmaya devam ediyor. Deprem bölgelerinde bulunan enkazda ise arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

İlgili Haberler